KRISTIANSAND: — Vi mangler fortsatt tall fra noen restauranter, men vi har allerede passert vårt "hårete mål" med god margin, konstaterer prosjektleder Henning Vestavik overfor Fædrelandsvennen
Før matfestivalen "Spis for 100" startet for fjerde år på rad, satte spisestedene som mål å selge over 30.000 matretter til hundre kroner i løpet av én uke. I fjor ble 23.000 matretter fortært i restaurantene i Kristiansand.
Er ute og spiser hver dag
I år var 38 spisesteder med på levere en hovedrett til 100 kroner. Med over 30.000 solgte retter, betyr det at spisestedene i Kristiansand sitter igjen med over 3 millioner kroner for å ha solgt en hovedrett for hundrelappen.
— Det har vært en knallsuksess. Dette er noe folk vil ha. De vil ut og prøve nye spisesteder og se på mangfoldet i byen. Det er mange som har vært ute og spist hver dag, sier Vestavik, som også driver restauranten Jonas B. Gundersen.
Her er "Spis for 100"-menyen
Han sier at restaurantene melder tilbake at de er kjempefornøyde med besøket og muligheten til å vise seg fram.
- Du får veldig mye god mat for den hundrelappen
— Dette er en årlig greie som har kommet for å bli. Nå skal vi få inn resten av tallene og tenke nytt til neste år, slik at det blir et minst like bra opplegg da, sier Vestavik.
Av konkurransehensyn ønsker ikke Vestavik å gå ut med hvilke utesteder som solgte flest hundrekroners middager.