Sjømannskirkens styreleder, Kjell Nordstokke. Foto: Bjørn Markussen

Det ble storm i Sjømannskirken da Audun Myhre 25. mars brått måtte slutte som generalsekretær. Etter måneder med hemmelighold om hva som førte til avgangen, ble det i en ekstraordinær generalforsamling 14. juni valgt et fullstendig nytt styre med Kjell Nordstokke som leder.

Med seg på veien fikk det nye styret en klar oppfordring fra generalforsamlingen om «å gå inn i prosessen rundt tidligere generalsekretærs avgang og på selvstendig grunnlag foreta en vurdering av denne så snart som mulig». Det er denne vurderingen som ble gjort ferdig i mandagens styremøte, og som ligger til grunn for den uttalelse styreleder Kjell Nordstokke ga etter styremøtet.

Nå uttaler det nye styret:«På den ekstraordinære Generalforsamlingen den 14. juni 2014 ble følgende vedtak gjort:

«I forlengelsen av Kontrollkomiteens rapport anmoder Generalforsamlingen det nye hovedstyret å gå inn i prosessen rundt tidligere generalsekretær sin avgang, og på selvstendig grunnlag foreta en vurdering av denne så snart som mulig».

Hovedstyret har hatt denne saken til behandling på to møter, først den 7. juli da styret fikk innsyn i de dokumentene som er knyttet til saken, og dernest den 11. august. Styreleder har også hatt samtaler med personer som har hatt en rolle i hendelsesforløpet, inklusive med Audun Myhre.

På hovedstyrets møte den 11. august ble følgende uttalelse vedtatt:

Hovedstyret tar til etterretning at avtalen som ble inngått mellom daværende generalsekretær Audun Myhre og hovedstyret er uomtvistet, og at den fortsatt forplikter begge parter. Det er derfor viktig å understreke at den informasjonen som her gis, er ment å være innenfor denne avtalen, og at den gis etter en grundig gjennomgang av all informasjon som Hovedstyret har fått forelagt seg.

Sjømannskirkens daværende hovedstyre ba i januar 2014 byrået Headvisor om å lage en analyse om styre og ledelse i organisasjonen og med fokus på:

1) Ledergruppens samspill og arbeidsmåter, med hovedvekt på samarbeidsmønstre og bruken av ledermøtene;

2) Ledergruppens sammensetning, ressurser og kompetanse i lys av de behov organisasjonen har;

3) Samhandlingen mellom ledergruppen og Hovedstyret.

Headvisors rapport er basert på individuelle intervju med generalsekretær, ledergruppen og medlemmene av Hovedstyret, og ble presentert muntlig på Hovedstyrets ordinære møte den 19. mars. Rapporten beskriver bl.a. problemer med samhandlingen internt i ledergruppen og utfordringer i relasjonen Administrasjon — Hovedstyre.

Det daværende Hovedstyret oppfattet den beskrevne situasjonen som kritisk alvorlig. Kommunikasjonen med Audun Myhre ble preget av dette med den følge at styret tidlig tok opp spørsmålet om fratreden. En avtale om dette ble inngått allerede 25. mars.Etter vår oppfatning eskalerte hendelsesforløpet på en måte som ikke ga Myhre rimelig mulighet for å imøtegå kritikken som kom fram i Headvisor-rapporten. Det er beklagelig at Myhre ikke fikk full adgang til rapporten, og til å drøfte alternative løsninger av de problemene som var beskrevet.

Ut fra den informasjon nåværende Hovedstyre er gjort kjent med, forelå det reelle ledelsesutfordringer i organisasjonen. Dette styret deler ikke vurderingen til det tidligere styret når det gjelder valg av reaksjonsform og pådriv for å bringe generalsekretærens ansettelsesforhold til en rask avslutning, men tar den inngåtte avtalen til etterretning,» avslutter styrets redegjørelse.

Kjell Nordstokke har tidligere lovet at den ordinære generalforsamlingen 28. — 29. august skal få innsyn i hva som egentlig skjedde da Audun Myhre måtte forlate skuta.