Sivilforsvaret har nå blitt kalt inn av politiet for å bistå i leteaksjonen. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland
Letingen konsentreres nå rundt Lauvåsen. Foto: Skjermdump, Google Maps

Politiet, mannskaper fra Røde Kors, Roverspeidere og Norske redningshunder leter etter mannen. Frem til litt over klokka 13 deltok også luftambulanse og redningsskøyte i søket.

Politiet går nå ut med navn og bilde av den savnede.

Det er Sigurd Kallhovd (74) som er savnet. Foto: Privat

— I samråd med familien har vi valgt å etterlyse savnede med navn og bilde. Vi leter etter Sigurd Kallhovd, født i 1940, bosatt i Vigvollåsen. Det vil pågå søk gjennom natten, skriver operasjonsleder Miriam Stausland i Agder politidistrikt i en pressemelding.Politiet har mottatt flere tips etter å ha gått ut med denne informasjonen.

— Etter at vi gikk ut med navn og bilde til Fædrelandsvennen har vi fått inn mange tips om områder som den savnede kan ha beveget seg i. Vi leter nå ved Lauvåsen, Hamresanden, langs vannet mot Varoddbrua og i områder mot Kjevik. Vi leter på stier, veier og andre steder hvor det vanligvis ferdes gående, sier innsatsleder Leif Erik Garthus.

Leter gjennom natten

30 frivillige skal fortsette å lete gjennom natten.

Letemannskapene har satt opp en KO-vogn på Hånes, hvor letingen blir koordinert ifra. Foto: Erling Slyngstad-Hægeland

— Vi har også kallt inn en hundepatrulje for å søke. Røde Kors har hatt mange frivillige ute her siden i går, og i natt vil 30 av dem fortsette å lete. Vi har delt opp området som skal letes i, og hver gruppe gjennomsøker en del om gangen. Det har også møtt opp folk som vil bidra i søket, det setter vi veldig stor pris på, sier innsatslederen.Politiet har sporet mobilen til den savnede.

— Vi vet at han pleier å ha mobil på seg, og mobilen gir utslag på en basestasjon i Hånes. Dette er et stort område, og vi vurderer fortløpende hvor vi skal bruke mannskap og tid, sier Garthus.

Sivilforsvaret kalt inn

Røde Kors økte i dag sin bemanning i søket, og deltok med 40 medlemmer. Distriktssjef Geir Ellingsen i Vest-Agder sivilforsvarsdistrikt opplyser og til Fædrelandsvennen at Sivilforsvarets fredsinnsatsgruppe Kristiansand har blitt kalt ut for å bistå i søket.

— Vi bidrar nå med ti mann i søket, i tillegg til et varmetelt som politiet har bedt om i og med at aksjonen skal pågå utover natten, sier Ellingsen til Fædrelandsvennen.

Stausland oppfordrer beboere i området om å sjekke eiendommene sine.

- Jeg vil oppfordre folk om å gå gjennom boder, garasjer, kjellere og eiendommen sin etter den savnede, sier hun.

Letemannskaper fra Røde Kors leter i skogen ved Lauvåsen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Søker i skog

Søket har vart i over 20 timer.

Luftambulansen har gjort søk fra luften. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Røde Kors' hjelpekorps har kalt inn mannskaper fra Vest-Agder og Aust-Agder for å bistå i søket.— Vi har satt opp en såkalt KO-vogn, som gir gode fasiliterer for aksjonsledelsen. Dersom det blir behov for det har vi også ATV-er tilgjengelig, sier informasjonssjef Sveinung Tofteland i Vest-Agder Røde Kors.

At søket nå foregår i ulendt skogsterreng er veldig vanlig for hjelpekorpset.

— Det er det vi gjør mest av. Vi har en viss rotasjon på mannskapet, slik at folk får hvile og kan reise på jobb, sier Tofteland.

Leter i mørket

Mannskapene får ingen hjelp av dagslys nå som aksjonen går inn i sin andre natt.

— Det er alltid en fordel med dagslys, men det er ikke en kjempehindring. Vi skulle egentlig ta i bruk nødnettet som politiet og brannvesenet bruker i morgen, men vi startet å bruke det nå i forbindelse med søket. Dette gjør det enklere å kommunisere mellom de forskjellige etatene, sier Tofteland.

30 frivillige skal lete i natt. Foto: Magnus Nødland Skogedal

Mannskapene fra Røde Kors er forberedt på at søket kan ta tid.— Ja, det er vi forberedt på. Dette er en aksjon som har begynt å dra ut i mange timer, og vi har hatt veldig mange av våre medlemmer innom for å bidra, sier Tofteland.

Redningsskøyta gjorde søk i området Hånestangen-Hamresanden tidligere i dag.

Ble varslet lørdag kveld

Politiet mottok bekymringsmelding fra den savnede mannens familie lørdag klokka 22.30. Like etterpå iverksatte politiet et søk etter 74-åringen.

IMG_1490.JPG Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Vi vet at mannens post er tatt inn på fredag, men ikke på lørdag. Vi regner derfor med at det er sannsynlig at personen kan ha forsvunnet en av disse to dagene, sier operasjonsleder Andersen.Fra klokka fire natt til søndag og til utpå morgenkvisten lette totalt 23 personer fra frivillige organisasjoner, i tillegg til hundepatruljer og flere politipatruljer etter mannen. Søndag formiddag ble søket utvidet.

Kan ha gått seg bort

Søndag formiddag ble luftambulansen satt inn i søket etter den savnede mannen. Foto: Magnus Nødland Skogedal

— Vi har fått opplyst av familien om at vedkommende er dement. Vi har derfor en teori om at han kanskje kan ha gått seg bort.Mannen skal ifølge politiet være omtrent 170 cm høy, grovbygd og ha grått, kortklippet hår.

— Politiet oppfordrer folk som kan ha sett vedkommende melde fra til oss så raskt som mulig, sier Andersen.