På parkeringsplassen utenfor Strai omsorgssenter var det ikke mye omsorg i form av sand å se søndag ettermiddag.
Du har ikke mye sjanse hvis du mister fotfestet under slike forhold.
Parkeringsplass på Strai med litt sand, men likevel glatt nok til at man kan speile seg.

— Vi må tilbake til minst 2005 for å finne liknende. Det blir fryktelig glatt når vi får underkjølt regn, kombinert med frysing og tining og ny frysing, sier oppsynsmann Stein Henry Larsen.

På parkeringsplassen utenfor Strai omsorgssenter var det ikke mye omsorg i form av sand å se søndag ettermiddag.

Med snart 40 års erfaring vet han hva han snakker om. I Vennesla har kommunens åtte, ni strøteam jobbet hardt de siste dagene.— Det er blitt en del lag med is, sand, is, sand og ny is oppå hverandre. De siste årene har vi hatt kalde, gode snøvintre. Det er lenge siden vi hadde maken til hålkevær, sier Larsen.

Få skader

På Kristiansand Legevakt er likevel ikke køene veldig lange av skadede og forbrukne. Det er rett og slett for mye is til det, ifølge daglig leder Rolf Jarnes.

— Du skulle jo tro vi hadde lange køer, men erfaringsmessig er det ikke mange skader som skjer når folk ser isen, sier han.

Kommer det to, tre centimeter snø oppå isen, da ramler folk og brekker armer og bein.

— Da har vi det gående, ja, sier Jarnes.

Syklister

Jarnes har likevel møtt to, tre forslåtte og skadede syklister på venterommet omtrent hver eneste morgen siste uke når han kommer på kontoret.

— Ute i mørket om morgenen er det syklistene som først får merke det, er vår erfaring. Vi er forberedt på et kraftig innrykk hvis vi får det varslede hvite laget oppå isen rundt julaften, sier Jarnes, som tror det har vært glattere innover i landet enn i Kristiansand.

1500 tonn sand

Det bekrefter Stein Henry Larsen i Vennesla.

— Det har gått med rundt 1500 tonn sand på ei uke - og det er bare på kommunens veier, sier Larsen.

I tillegg kommer alle fylkes- og riksveier som veisenet har ansvar for.

På vakttelefonen til ingeniørvesenet i Kristiansand hadde de ikke eksakt oversikt søndag, men vaktmannen bekreftet mye strøing de siste dagene.

I Vennesla har strø-teamene vært ute både tre og fire ganger i døgnet den siste uken på det meste.