NEW ZEALAND: Sent lørdag kveld norsk tid løp Kristiansand-jenta Tone Wigemyr inn til fjerdeplass i verdenscupåpningen i orientering i New Zeland.

— Jeg har løpt nesten uten å bomme, og er kjempefornøyd med løpet mitt, sier 30-åringen etter å ha satt nesten hele verdensliten på plass på mellomdistansen.

Bare den svenske vinnerne Helena Jansson, danske Ida Bobach og russiske Tanja Ryabkina snek seg foran den tidligere Oddersjaa-jenta – som har en tredjeplass fra et verdenscupløp i Frankrike som best.

11 sekunder fra pallen

I New Zeland manglet hun fattige 11 sekunder på 35 minutters løping på å kopiere bedriften.

— Men en plass blant de 10 beste var i grunnen mer enn jeg hadde håpet på, sier Wigemyr.

— Bærer dette bud om at du tar nye steg denne sesongen?

— Ja, det håper jeg virkelig. Og nå er jeg veldig motivert for å gjøre den jobben som skal til, sier hun etter den rekordtidligere sesongåpningen.

Omdal vraket fra laget

Landslagssjef Petter Thoresen, som valgte å ikke ta med landslagsløper Hans Gunnar Omdal til New Zealand, var imponert over Wigemyr.

— Tone Wigemyr imponerer skikkelig i dag, og gjør sin beste prestasjon på mer enn to år. At hun er så nære pallen i dag lover bra for fortsettelsen, sier landslagssjef Petter Thoresen.

De to andre norske jentene, Mari Fasting og Anne Margrethe Hausken Nordberg, fulgte opp med å løpe inn til henholdsvis 9.- og 10. plass.

Herreklasen ble vunnet av sveitsiske Fabian Hertner med Carl Godager Kaas som beste nordmann på niendeplass. Eskil Kinneberg ble nummer 37 og Magne Dæli NOR 42.34. Det norske o-esset Olav Lundanes ble diskvalifisert.