KRISTIANSAND: — I løpet av de siste par årene mistet jeg foreldrene mine. For halvannet år siden omkom sønnen til min søster, hennes samboer og to andre svigerbarn i helikoptertstyrt i Hardanger.

Utad virker du smilende og offensiv, som talsmann for ny kristen skole i Kristiansand øst og for stadig nye barnehager i regi av Solkollen. Sist i mandagens avis, der planer for ny barnehage på Flekkerøy presenteres.

— Jeg er offensiv av natur. Og smilet er ekte, rett og slett fordi jeg kjenner meg trygg.

Hissig svulst

Selv om du er alvorlig syk?

— Ja. Svulsten i hodet, som ble oppdaget ved juletider i fjor, kan ikke fjernes. Den er som en tikkende bombe, på størrelse med en mandarin, og medfører sterk tinitus og permanent lammelse i nakke og skuldre. Jeg er langt fra i full vigør, man har håp om å bli det. Håpet er at en 70 minutter lang strålebehandling på Haukeland sist sommer har stanset veksten. Svar på det har jeg ennå ikke fått.

Tror du på helbredelse?

— Jeg vet at Gud kan helbrede, og har tidligere opplevd det selv. Samtidig vet jeg at han ikke alltid gjør det. Jeg har selv bedt for andres helse. Noen har blitt helbredet, andre ikke. Dette har jeg et avslappet forhold til. Jeg har fått nåde i fortvilelsen og kjenner sterkt på Guds omsorg.

Har du vært åpen om sykdommen i menigheten?

— Fra første stund. For meg er åpenhet godt og naturlig.

En kvinne

Hva dro deg ut fra vakre Lofthus i Hardanger?

— En vakker kvinne fra Kristiansand som het Inger Ann Norheim. Jeg møtte henne i Sarons Dal. Den sommeren ble avgjørende på flere møter. Vi fikk hverandre og jeg fikk jobb i Sarons dal, der jeg totalt ble værende i 13 år. De ti siste årene har Filadelfia i Kristiansand vært arbeidsgiver. Der jobber jeg nå 50 prosent. Målet er 100 prosent og et veldig godt 2013. Hvor kommer den neste barnehagen?

— På Strømme i Randesund i 2016. Deretter forhåpentligvis i Vågsbygd.