Dommen fra Kristiansand tingrett er i tråd med aktors påstand på fem år og ti måneders fengsel. I tillegg er mannen dømt til å betalte 30.000 kroner i erstatning og 175.000 kroner i oppreisning til 30-åringen.

Det var natt til 3. november i fjor at 34-åringen var gjest under fødselsdagsfeiringen i den tidligere offisersmessen på Gimlemoen. Festen endte med at han knivstakk verten, etter en krangel om oppgjør for drikkevarer.

30-åringen ble livstruende skadet, med stort blodtap, og bare rask behandling på sykehus reddet livet hans.

Kristiansanderen var tiltalt for grov legemsbeskadigelse med kniv etter straffelovens paragrafer 231 og 232, som har en strafferamme opp til 15 års fengsel.

Han har imidlertid kun erkjent straffskyld etter paragraf 229, som har en langt mindre strafferamme.

— Dette er vanskelig for meg. Jeg mente ikke det utfallet dette fikk. Jeg hadde aldri forestilt meg at noe slikt ville skjedd med denne dumme kniven jeg gikk og lekte og tullet med den kvelden, sa 34-åringen i retten.

Monica Haugedal er bistandsadvokat for 30-åringen.

— Min klient er tilfreds med dommen, sier hun til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen har så langt ikke fått reaksjoner på dommen fra gjerningsmannens forsvarer, Arild Holden.

I sin prosedyre la han ned påstand om at hans klient måtte frifinnes etter tiltalen, subsidiært ansees på mildeste måte.

For å dømmes etter den angitte paragrafen, mener han det ikke er nok at 34-åringen objektivt sett påførte 30-åringen livstruende skader med kniven.

— Jeg vil hevde at dette var en impulshandling og at det var helt tilfeldig at kniven traff der den gjorde, sa Holden i retten.

Han mente en passende straff er fengsel ned mot 2,5 år.