I fjor sommer ble dette gjerdet satt opp for å skjerme uteserveringen til Kafe Strandhaven. Nå har kommunen kommet fram til at gjerdet strider mot den historiske opplevelsen av eiendommen og bør ersattes av en hekk. Foto: Erlend Olsbu

Stakittgjerdet ble satt opp i fjor sommer for å oppfylle lovens krav til skjermet alkoholservering. Tiltaket ble gjennomført etter at kommunen ga en midlertidig tillatelse. Nå har imidlertid administrasjonen kommet fra til at gjerdet må rives.

«Omsøkte tiltak er ikke prosjektert slik at det tas tilstrekkelig hensyn til den historiske opplevelsen av eiendommen», heter det i kommunens vedtak.

Dersom vedtaket blir stående må gjerdet fjernes innen 1. november, skriver Lillesands-Posten. Kommunen foreslår at det i stedet kan etableres en hekk for å skjerme uteområdet til Kafé Strandhaven.

Saken har skapt stort engasjement i Lillesand. I fredagens utgave av Lillesands-Posten tar flere politikere til orde for å omgjøre vedtaket.

— Jeg oppfatter at vedtaket i denne saken ikke er rimelig og er villig til å ta opp kampen med fylkeskommunen om det er nødvendig, sa Venstres Petter Toldnæs under et ekstraordinært møte i planutvalget torsdag.

Han fikk støtte av Frps Arne Gulbrandsen.

— Hvis det er noe sted det passer med stakittgjerder, så må det være i Lillesand, sa Gulbrandsen.

Saken kommer trolig til politisk behandling på det første møtet etter sommerferien.