Hengeren til den ene traileren havnet i grøfta da sjåføren svingte unna for å unngå frontkollisjon. Foto: Torbjørn Witzøe

Uhellet skjedde på E 39 ved Rekevik i Flekkefjord.

— To trailere har kjørt etter hverandre i vestlig retning. I en høyresving startet den bakerste traileren en forbikjøring, samtidig som en svenskregistrert trailer kom den andre veien, fortalte politibetjent Trine Dragland til Fædrelandsvennen like etter uhellet.

Havnet i grøfta

Traileren som kom imot, svingte ut i grøftekanten for å unngå frontkollisjon, og hengeren veltet utfor veikanten og ble liggende på siden.

En lysmast ble dratt ned i utforkjøringen.

— Sjåføren er tiltalt for brudd på veitrafikklovens paragraf 3. Han ble pågrepet etter uhellet, fikk forkynt tiltalen i dag, og deretter løslatt. Mannen erkjenner ikke straffskyld, sier politiadvokat Hellek Rue.

Veitrafikklovens paragraf 3 omhandler å være aktpågivende og varsom i trafikken.

Beslagla førerkort

Alle de tre sjåførene som var involvert, ble avhørt etter uhellet. De to andre sjåførene bekreftet hendelsesforløpet.

— Vi har beslaglagt mannens førerkort, og det er også sendt en begjæring om opprettholdelse av beslaget i 9 til 12 måneder. Saken er berammet i januar neste år, sier Rue.

Det er ikke tatt beslag i sjåførens lastebil, og mannen står fritt til å reise tilbake til Litauen.

— Det har ikke kommet noe erstatningskrav i forbindelse med saken. Det vil vi se på hvis vi mottar det, sier politiadvokaten.