AGDER: — Vi ser nok 20-tallet mange steder i dag, og i all hovedsak blir dette en bra dag, sier Espen Biseth Granan, statsmeteorolog ved Meteorologisk institutt.

Allerede på morgenkvisten har temperaturmålinger i Agder-fylkene vist at onsdagen høyst sannsynlig blir en svært fin sommerdag i sør. Målingene fra onsdag morgen viser 16 grader ved Oksøy og 17 ved Lindesnes, og temperaturene er ventet å stige til over 20 i løpet av formiddagen.

— Fra morgenen av blir det litt lav tåke inn mot kysten særlig øst i Aust-Agder, men utover det blir det veldig fint. Det kan bli litt skyer på Hovden, men ellers er det bare sol og velstand, sier Biseth Granan.

Møvigstranda Foto: Heida Gudmundsdottir

Over 23 grader

Noe tropedøgn blir det neppe, ettersom den varme lufta ikke har fått etablert seg særlig godt til nå. Men om man beveger seg inn fra kysten, kan man vente en svært varm dag flere steder.

— I områder som Nelaug og Byglandsfjord kan temperaturen komme opp mot 23 grader og kanskje enda litt til. Langs kysten er det jo sjeldent vindstille, men det blir ikke mye vind i dag. Det kan bli en frisk bris bra Oksøy og vestover, sier meteorologen.

For sørlendinger som måtte tørste etter sol, er Biseth Granan klar på at onsdagen bør nytes til det fulle.

— Det er dagen i dag som gjelder. I morgen er det antydet at det kan komme inn noe nedbør, og selv om dagen nok starter fint i Agder, er det godt mulig at Sørlandet får rene regnbyger utover formiddagen. Det er heller ikke usannsynlig at det kan bli noe torden, sier Biseth Granan.