Det var 22. juli i fjor at kristiansanderen kom inn i en butikk i Kvadraturen, og krevde å få den private mobiltelefonen til den kvinnelige ekspeditøren. Da hun nektet å gi fra seg telefonen, hisset «kunden» seg opp og kastet et skap og en bankterminal på henne. Deretter slo han henne flere ganger. Slagene fortsatte også etter at ekspeditøren hadde falt og lå på gulvet.

46-åringen forklarte i retten at han hadde vært ruset på amfetamin, og hadde vrangforestillinger om folk som var innesperret i et garasjeanlegg. Dette var angivelig grunnen til at han ranet til seg telefonen for å ringe brannvesenet for hjelp. Telefonen kastet han senere på dagen ned i do på en bensinstasjon på Brennåsen i Songdalen.

Retten var kritisk til at saken ble liggende hos politiet i 13 måneder før det ble tatt ut tiltale. Det ble vist til at ranet var så godt som oppklart etter et par dager. Lang saksbehandlingstid var en medvirkende årsak til at seks måneder av straffen ble gjort betinget.

46-åring ble også dømt for flere tilfeller av vold og trusler mot polititjenestemenn, samt hærverk, bruk og besittelse av narkotika. Han er domfelt 13 ganger tidligere.