— Støyen har i sannheten vært et mareritt, sier Kjetil Johansen og Anne-Grete Anda.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Det nye kjøpesenteret i Mandal er egentlig en kraftig utvidelse av det gamle senteret fra 15 til 45 butikker. Torsdag 20. november åpner det nye senteret, som har vært under bygging siden juli i fjor.

Johansen og Anda sier at for beboerne i de 20 leilighetene i den gamle delen av senteret har støyen vært en utfordring, særlig når det har vært boret i betongbygget.

Amfi Mandal er inne i sluttfasen i byggeprosessen. Fortsatt skal det imidlertid bygges leiligheter på toppen av bygget som vil foregå også neste år. Foto: Jarle R. Martinsen

— Jeg har brukt en applikasjon på ipaden og målt støyen til å være opp mot 86 desibel inne i leiligheten. Selv om det ikke er en kvalifisert måling sier det sitt. Støyen har tidvis overdøvet radioen fullstendig, forteller Anda.Paret er kritiske til mangelen på informasjon fra utbygger.

— Vi skjønner at det må jobbes og bråkes når man bygger kjøpesenter. Men det har vært vanskelig å forholde seg til det uforutsigbare. Plutselig begynte de en søndagsmorgen her i høst klokka åtte, sier hun.

Etter å ha hørt på det noen timer, gikk hun ned og klagde. Da sluttet bråket. Det samme gjentok seg søndagen etter. Etter at hun klagde skriftlig til byggherren har beboerne nå fått tilbake en skriftlig meddelelse om at det vil bli jobbet søndagene til senteret åpner.

Prosjektleder for BRG som er byggeherre, Leif Lans, sier de bare kan beklage om det ikke ble gitt tilstrekkelig med informasjon om jobbing på søndagene denne høsten.

— Slik skal ikke forekomme, det skal tas hensyn så langt som mulig. Samtidig er dette et stort byggeprosjekt der det ikke alltid er like lett å gjøre alle til lags, sier han.

Han mener samtidig at byggeherren og Amfi har informert så godt de har kunnet om fremdriften, både i form av møter med beboerne og gjennom informasjonsskriv. - Men også dette har helt sikkert kunnet vært enda bedre, sier Lans.