STAMKUNDE: Tove Kjellevand finner alltid favorittsalongen, uansett hvor den flyttes. Foto: Kjartan Bjelland
FLYTTEFOT: Anja Gabrielsen Andersen (t.v.) og Gro Andreassen har klippet i et hus som sto bak det gule huset til høyre og i gården som sto der blokka reises. Nå friserer de i brakka, og i november flytter de inn i blokka som reises. Årsaken til bevegelsene er arbeidet med Vågsbygdveien (t.h.). Foto: Kjartan Bjelland

KRISTIANSAND: Fram til da har Anja Gabrielsen Andersen (34) og Gro Andreassen (42) lokket langhårede til ei brakke langs Vågsbygdveien, klemt mellom Arthurs Jernvare og blokka som skal hete Kirstens Park.

Det er dit, i blokka som har navn etter fordums operastjerne Kirsten Flagstad, de flytter, så snart den blir innflytningsklar.

Da har de erfarne frisørene også solid flytteerfaring, som direkte konsekvens av arbeidet med den nye Vågsbygdveien.

Enn så lenge deler virksomheten brakke med fotpleie og renseri.

Salongen heter forresten Hårtåppen med to å'er.

Flytter til høsten

— Vi har gjort det beste ut av det, sier Gabrielsen Andersen, og viser en salong som er så fancy tapetsert og trivelig innredet at vi straks glemmer å være i ei brakke.

Hun vokste opp i Arendal, startet karrieren i 1998 der slakter Drangsholt lenge holdt til i Lumberkrysset, og fortsatte rett over veien der forrige bygg hadde Din Eiendom som veggskilt. Det er på denne tomta Kirstens Park reises, og som skal stå ferdig i november.

— Det håper vi i alle fall, sier Anja Gabrielsen Andersen, som aldri flytter virksomheten lenger enn at hun kan bruke trillebår.

Hvilket betyr trofaste stamkunder.

Gro Andreassen startet karrieren i 1992 og har vært Anjas kompanjong i over 14 år.