Det er 11.032 registrerte studenter på Universitetet i Agder (UiA) høsten 2014, ifølge tall fra Database for statistikk om høgre utdanning (DSH). UiA er dermed femte største universitetet i Norge.

Universitetet i Oslo er størst med 27.227 studenter, etterfulgt av Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet med 23.442 studenter, Universitetet i Bergen med 15.287 studenter, og Universitetet i Tromsø med 12.188 studenter.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Flere studenter

UiA har en økning på 561 studenter fra i fjor.— Antallet studenter har vokst med noen hundre de siste årene. Det er både på grunn av at flere studerer, og fordi vi har innført flere flerårige studier. Da blir det flere studenter som fortsetter studieløpet som ellers ville sluttet etter et årsstudium, sier Bjørn J. Monstad, studiedirektør ved UiA.

UiT er større

Der er bare Universitetet i Tromsø (UiT) av universitetene som forbigår UiA på økning i antall studenter. De har 1790 flere studenter i år enn i fjor, og gikk dermed forbi UiA som Norges fjerde største universitet.

Les også:

— Det er vi ikke så veldig opptatt av. Vi er mer opptatt av å tilby kvalitet enn størrelse. UiTs store økning er på grunn av fusjoner med nærliggende høyskoler og slike utviklinger har ikke vi hatt, sier studiedirektøren.