Ifølge arrangøren deltok det medregnet foreldre 2300 på den store halloweenfesten på fredag. Foto: Kjartan Bjelland
Frida Nygaard Johnsen (t.h.) storkoste seg på et av hoppeslottene i Gimlehallen. Foto: Kjartan Bjelland
Camilla Evenstad hadde travle timer som hovedkoordinator for halloweenfesten som med stort og smått samlet 2300 personer. Foto: Kjartan Bjelland
Spiderman var selvsagt også med på halloweenfesten. Foto: Kjartan Bjelland
haloween00001.jpg Foto: Kjartan Bjelland

— Når vi teller med foreldre og 200 i arrangørstaben, så er det 2300 her inne i kveld, sier Camilla Evenstad.

Hun er sjefskoordinator for den alternative halloweenfesten som 14 menigheter gikk sammen om å arrangere fredag kveld. Det er fjerde året festen blir arrangert, og det er Kristiansand Frikirke, Betania, Randesund menighet og Filadelfia som er hovedarrangører, men de har altså god hjelp fra andre lokale menigheter.

Camilla Evenstad forklarer at de kaller dette en stor vennefest for barn fra 4 til 13 år. De som har lyst må gjerne kle seg ut, men de blir anmodet om å bruke «vennlige» kostymer. Her skal ingen bli skremt.

Mange aktiviteter

Inne i idrettshallen kunne de utkledde barna boltre seg i 50 forskjellige aktiviteter som hoppeslott, ansiktsmaling og skyting med luftgevær. For hver aktivitet de tok del i vanket det snop i godteposen.

Det var også show med Melodi Grand Prix Junior-vinner Mathea-Mari, Brocks dansestudio og tryllekunstner Ruben Cazki.

Fornøyde foreldre

Blant de mange prinsessene med flotte kjoler var Nina Garriott og Emilie Sletner. Sjuåringene er klassevenninner på Tunballen skole, og hadde gledet seg stort til halloweenfesten.

Mor til Nina forteller at jentas far en canadisk, og at de derfor er godt kjent med halloween-tradisjonen. Selv kan hun styre sin begeistring, men synes denne alternative vennefesten er midt i blinken.

På et av flere hoppeslott som er rigget opp i Gimlehallen, er seks år gamle Frida Nygaard Johnsen i full aktivitet. Faren, Roger Johnsen, er glad så lenge datteren ikke maser om å gå halloween ute i kveldsmørket. Han forteller at det er tredje året på rad hun deltar på halloweenfesten i Gimlehallen.