Tirsdag ble den 22-årige flyktningen fra Afghanistan pågrepet etter at han 30. juli kom med drapstrusler mot en ansatt i enhet for barne— og familietjenester i Kristiansand kommune.

Ville vise sin frustrasjon

— Han har erkjent å ha sendt drapstruslene på sms, men har moderert seg litt i politiavhør. Han ønsket å vise sinne og frustrasjon, men ville ikke gjøre alvor av truslene, sier Kjell Erik Eriksen, etterforskningsleder ved Kristiansand politistasjon.

Petter Stranger, rådgiver i enhet for barne- og familietjenester, sier det ikke er ofte at ansatte opplever drapstrusler.

Truet på livet

— Den ansatte ble selvfølgelig bekymret og urolig av trusselen. At folk er uenige og krangler er en ting, men når det kommer trusler på liv og helse er det ikke greit, sier Stranger til Fædrelandsvennen.

-Når trusler har denne type alvorlighetsgrad tar vi det på alvor, sier Petter Stranger Foto: Torstein _en

Onsdag formiddag ble 22-åringen framstilt for varetektsfengsling i Kristiansand tingrett med begrunnelse i faren for nye straffbare handlinger.

Beklaget i retten

— Han bad om unnskyldning i retten og forklarte at truslene kommer av frustrasjon over hvordan han blir behandlet av det offentlige, sier forsvarer Bjørge Usterud Tveito.

I juni ble 22-åringen dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for å ha truet med å drepe en Nav-ansatt og hans familie.

«Tiltalte har systematisk og gjentakende i over en måned utsatt den Nav-ansatte og hans familie for drapstrusler, både ved handling og i ord», skrev tingretten i dommen.