— Vi hadde nok tatt vel mye Møllers tran i alle partiene foran sist møte i bygg- og miljøutvalget. Det ble enstemmig nei til Drivenes. Vi skulle ikke gjort det, sier leder Solveig Robstad (Ap).

Leiligheter

Tore Gustav Drivenes har gjennom selskapet sitt God Driv AS kjøpt eiendommen til Vennesla ungdomslag. Han vil rive ungdomshuset på toppen av Stemgei og erstatte det med 12 leiligheter.

Ungdomshuset på Stemhei. Kommunestyret sier enstemmig ja til Tore Gustav Drivenes planer om leiligheter. Foto: odd i

Reguleringsplanen er i tråd med alle andre kommunale planer for området. Likevel sa politikerne tvert nei. Bygg— og miljøutvalget ville ikke ta stilling til saken fordi det skal lages en større områdeplan for hele Moseidmoen.- I praksis bygg- og deleforbud for hele Moseidmoen. Vi var nødt til å klage, sier daglig leder i God Driv, Thor Helle.

Siden utbyggingen er i tråd med alle andre planer for området, ga lovverket God Driv en sjelden mulighet til å anke et avslag i bygg- og miljøutvalget videre il kommunestyret. Vanligvis stopper byggesaker i bygge-utvalget.

Alle mot, alle for

Torsdag sa de 27 i kommunestyret enstemmig ja til Drivenes planer. Alle i bygg- og miljøutvalget som hadde stemt mot, stemte nå for.

— Noen gruppeledere snakket nok sammen, og vi så jo selv også at det ble galt dette, sier Robstad.

Nå skal Drivenes plan ut på høring.

— Det kan jo bli noen endringer, men i prinsippet har vi nå sagt ja til utbyggingen, sier Solveig Robstad.

Drivenes jobber også med mange andre store planer for tiden. Vi har tidligere omtalt både Hunsøyaog Hovden Fjellstoge.