MANDAL: — Vinden har plutselig snudd og vi har store problemer med å holde teltet på bakken. Derfor må vi bruke de ansatte for å hindre at teltet blåser avsted. Det er en jobb for de tyngste arbeiderne, sier Tom Richard Scholtz ved Hr. Redaktør!, og smiler oppgitt over uværet som herjer Skalldyrfestivalen.

Tom Richard Scholtz (bakerst) og tre andre ansatte måtte holde inngangsskiltet på restauranten. Foto: Espen Sand

Etter to flotte, folksomme dager har Skalldyrfestivalen fått store utfordringer. Først med et voldsomt regnskyll på ettermiddagen, men en overraskende kraftig vind tok over. Meteorologisk Institutt melder om storm i kastene ved Lindesnes.

Full storm

— På Lindesnes fyr har det vært full storm i kastene, sier meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk Institutt.

Einar Meby, daglig leder ved Kjøbmandsgaarden hotel, pakket ned ett av de to teltene restauranten har på festivalen. Foto: Espen Sand

Langs brygga i Mandal løper de ansatte ved restaurant-teltene rundt for å sikre teltene. Einar Medby, leder ved teltet til Kjøbmandsgaarden hotel, har valgt å ta ned det ene teltet.— Det var så kraftig at vi var nødt til å ta ned det minste teltet. Hovedteltet våger vi ikke prøve på, vi frykter å bli dratt med vinden, sier Medby.

Stanset tivoli

Tidligere i ettermiddag ble tivoliet stanset og bryggekonserten utenfor Marna Kafé er også tatt av plakaten.

Når vi ringer skalldyrleder Jallis Eriksen er han i møte med vaktselskapet.

Teltene sikres nå med murblokker og barduner

— Vi diskuterer om det er forsvarlig å ferdes i området. Akkurat nå er det helt vilt og det kan ikke fortsette sånn. Vi holder på å sikre området med barduner og murblokker, slik at teltene ikke skal blåse avsted, sier Eriksen.

35 mann i sving

En time senere forteller Eriksen at alle teltene i hovedgata nå er sikret.

— Takket være Vigebo Bygg har vi fått nok murblokker og alle teltene skal nå være sikret. De siste to timene har vi vært 35 mann i sving for å få dette til, sier skalldyrsjefen.

— Fire av de mest utsatte utstillerne har pakket sammen teltene, men resten skal være åpne, sier han.

Gjennomfører hovedkonsertene

Kveldens konserter med High Red og Postgirobygget vil bli gjennomført.

— Vinden har allerede løyet litt og konsertene vil bli gjennomført. Det vil bli en forsinkelse i programmet og jeg vil anslå at Postgirobygget kommer på scenen litt over elleve, sier han.