— Ferdigresultatet er ikke på noen måte det avtalen var. Derfor kom det jo som et lite sjokk, og det er selvfølgelig kjipt å bli oppfattet for noe du ikke står for. Hovedfokuset var at det skulle være en motivasjonsvideo med fokus på prestasjon, der det også vises at styrketrening kan være feminint og sexy, sier Suzanne Svanevik (18) til Dagbladet.

Hun er tidligere kjent fra flere YouTube-videoer der hun imponerer stort med styrken sin. Den ene er sett over 19 millioner ganger.

De siste dagene er det en annen video som har gitt henne oppmerksomhet. Videoen hun har laget sammen med den amerikanske produsenten Greg Lansky i selskapet WorldStarHipHop er ikke helt som de forrige. Her er fokuset stort sett på Svaneviks rumpe, heller enn prestasjoner, og det er flere som reagerer.

Se videoen her!

— Jeg tror de fleste som har fulgt Susanne Svanevik er skuffet, sier treningsekspert Even Rotevatn.

— Før har hun vist oss flotte fysiske prestasjoner, nå har hun publisert en video som ikke har noe med trening å gjøre, forklarer han.

- For å få gratis mediedekning

Svanevik hadde først fått spørsmål om å gjøre videoen i stringtruse, men det sa hun nei til. Hun sier likevel til Dagbladet at hun ikke visste hvilket fokus videoen skulle ha.

— Det viste seg i ettertid at regissøren har arbeidet mye med glamourmodeller, så innholdet ble vektlagt mer på utseende og spesielt rumpe, noe som ikke var en del planen, sier hun.

Denne forklaringen kjøper ikke vår Sprek-ekspert Guri Brekke.

— Jeg beklager ovenfor Suzanne Svanevik om jeg tar feil, men jeg tror hun har vært ved sine fulle fem og laget denne videoen med en intensjon om å få mye gratis mediedekning, sier hun.

Brekke ønsker ikke å si så mye mer om saken.

Et kjapt søk på produsenten viser et stort utvalg av videoer med lettkledde jenter i utfordrende posisjoner.

— Jeg har ikke så mye mer å si om dette enn at andre jenter bør ha i bakhodet at det kan være lurt å tenke igjennom om man ønsker denne formen for publisering, sier Brekke.

Mange reaksjoner på sosiale medier

Det har vært mange reaksjoner på sosiale medier, og svært mange er negative til fokuset denne nye videoen har. Svanevik har tatt seg tid til å svare på flere av kommentarene:

— Helst ville de at jeg skulle bli filmet i den minste tangaen du kan finne, men som du ser beholdt jeg tightsen på! Mitt hovedfokus er, og har alltid vært prestasjoner i forhold til treningen. Men får man en mulighet til å reise til USA, filme med worldstarhiphop osv, så er det jo en opplevelse. Må uansett innrømme at videoen ble utenfor min komfortsone, skriver hun.

Det har ikke lykkes Sprek å få en kommentar fra Svanevik.