KRISTIANSAND: I et intervju med Fædrelandsvennen torsdag, sa Hans Fredrik Grøvan at han tok kontakt med Dagrun Eriksen på nyåret og at han ønsket å opprette en dialog og jobbe videre utfra det.

— Utover det ønsker jeg ikke å utdype innholdet i samtalen vi hadde, sa Grøvan.

Men ifølge Dagrun Eriksen, var kontakten Grøvan sikter til kun en e-postutveksling. Bortsett fra det, har de ikke hatt noen kontakt.

— Det er med stor undring jeg leser oppslaget hvor Grøvan hevder han har tatt initiativ til å skvære opp. Grøvan har ikke tatt noen kontakt med meg for å forsones. Eneste kontakten jeg har fått fra han var en e-post med respons på min beskjed til fylkeskontoret om forfall til fylkesstyret og fylkesårsmøte, skriver Dagrun Eriksen i en e-post til Fædrelandsvennen.

Ingen dialog

Hans Fredrik Grøvan sier at han er feilsitert i intervjuet med Fædrelandsvennen. Han sier Dagrun Eriksens framstilling er korrekt og at han aldri har snakket om å skvære opp.

— Det jeg har fått spørsmål om, er om jeg har vært i kontakt med henne, og det er det jeg har svart på. Jeg har ikke brukt uttrykk som at det var skværet opp. Det jeg har sagt, er at det har vært en kontakt, sier Grøvan.

— Men du sier også at det var du som tok initiativet?

— Kontakten var på mail, og jeg sendte henne en mail som hun svarte på. Hvem som tok initiativet kan sikkert diskuteres, men det har ikke vært snakk om et initiativ til noen dypere dialog.

— Hvordan er forholdet mellom deg og Dagrun Eriksen nå?

— Jeg har ikke lyst å gå inn på det ut over å korrigere det inntrykket som er skapt.

— Men det kan virke som om det er et noe kaldt forhold?

— Det vil jeg ikke kommentere her.

— Vil du ta noe initiativ overfor Dagrun Eriksen framover?

— Det vil jeg ikke komme inn på her. Som sagt vil jeg ikke si mer om dette enn det jeg har sagt til nå.

Gjennomgang

Fylkesstyret i Vest-Agder KrF allerede har drøftet nominasjonen i Vest-Agder KrF i fjor.

— Vi har hatt en gjennomgang av nominasjonsprosessen i partiet. Vi har ikke gjort noen vedtak, men diskutert en del ting som er sagt og gjort. Hva vi har diskutert, ønsker jeg å holde internt i partiet.

Dagrun Eriksen vil heller ikke si noe mer om forholdet mellom henne og Hans Fredrik Grøvan.

— Jeg ønsker ikke, av hensyn til partiet, å la en debatt om alt som har skjedd gå i media, men hadde et behov for å si fra om realitetene her, skriver Eriksen.