KRISTIANSAND: — Vi sender ut informasjon for å opplyse om at det finnes et alternativ til den offentlige skolen, sier rektor Steinar Skjævesland til Fædrelandsvennen.

Innen 1. mars må foresatte til 1040 kommende førsteklassinger takke ja eller nei til den offentlige skoleplassen de er tildelt av Kristiansand kommune.

Kommunen friga liste

Den private grunnskolen Steinerskolen starter nå en offensiv mot disse førsteklassingene. Alle foresatte vil få et brev i posten med informasjon om steinerpedagogikken og skolestart.

Steinerskolen har ønsket å gjøre dette også foran tidligere skoleår. Kristiansand kommune har imidlertid ment at navnelisten er unntatt offentlighet.

For første gang har nå kommunen frigitt listen. Bakgrunnen for dette er at Fylkesmannen i Hedmark har frigitt slike lister etter en klage fra Steinerskolen der.

Seniorrådgiver i oppvekstsektoren i Kristiansand, Stein Tore Kvernes, opplyser til Fædrelandsvennen at de vanligvis retter seg etter praksis etablert på fylkesmannsnivå.

Godkjent for 300 elever

Steinerskolen i Kristiansand har i dag 81 elever fra første til tiende skoletrinn. Men den private skolen har plass til mange flere elever.

— Fylkesmannen i Vest-Agder har godkjent skolen for 300 elever, sier rektor Skjævesland.

Han sier det er viktig å henvende seg direkte til foresatt fordi mange ikke vet at det finnes et alternativ til den offentlige skolen i Kristiansand.