MANDAL: — Dette er fantastiske nyheter, sier Emma Wang som får rede på nyheten via Fædrelandsvennen.

Dette er fantastiske nyheter

Enhetsleder Hilde Mikalsen i Utlendingsdirektoratet sier likevel at på grunn av det tragiske dødsfallet til hennes forlovede var det ikke lenger grunnlag for å gi en såkalt forlovedetillatelse.

- Vi kan derfor ikke gi opphold på dette grunnlaget, sier hun til Fædrelandsvennen.

LES SAKEN OM EMMA: Mistet mannen - må ut av landet

Av den grunn ble saken torsdag sendt over til Utlendingsnemnda for videre klagebehandling.

- Hun kan bli i landet til klagen er ferdigbehandlet, sier Mikalsen.

Kan bli student

Videre sier hun at Emma Wang kan søke om oppholdstillatelse på annet grunnlag.

— Hun har blant annet selv nevnt at hun ønsker å studere i Norge. Da må hun fremme en slik søknad og levere dokumentasjon på det. Vi vil ta stilling til en eventuell ny søknad når den kommer til oss, sier Mikalsen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Det var i forrige uke at Fædrelandsvennen kunne fortelle den svært spesielle saken til Emma Wang fra Kina. Hun og mandalitten Curt Inge Eriksen hadde bryllup i Familiekirken i Mandal i september i fjor.

Ble ikke gift

I ettertid viste det seg at de likevel ikke ble gifte fordi hun manglet dokumentasjon fra Kina om at hun ikke var gift der. En slik attest må en som har sin opprinnelse fra utlandet ha for å kunne gift seg i Norge.

Før hun rakk å skaffe dette dokumentet omkom Eriksen i en ulykke julaften.

Dermed avslo UDI hennes søknad om opphold fordi de mente hun ikke lenger hadde sterk nok tilknytning til Norge når han var død.

Wang har tre jobber: Som engelsklærervikar på voksenopplæringen, som frilanstolk og i hjemmesykepleien i Mandal kommune. Hun har et tett forhold til Curt Inge Eriksens familie og hun snakker norsk perfekt. Hun føler absolutt en sterk tilknyting til Norge.

- Jeg er jo midt i sorgen over å ha mistet mannen min, så dette har vært hardt å takle, sier 29-åringen.

Fått attesten

Nå har hun fått fatt i attesten fra Kina, men den var altså ikke nok til at UDI vil gi henne opphold. Men hun kan bli i Norge mens klagen hennes behandles videre.

Hun skulle nemlig ellers ha forlatt landet innen utgangen av mars.

Søkt flere utdannelser

Emma Wang sier at hun har søkt på flere universitet og høyskoler i Norge, og at hun kommer til å søke om studentvisum dersom hun kommer inn noen steder.

— Jeg ønsker primært å bli språklærer, men har også søkt utdannelse innen barnevern, sosionom og som barnehagelærer, sier hun.

Wang sier videre at hun også ønsker å søke opphold med bakgrunn i arbeid. - Men det må være en fast jobb, og det har jeg jo ikke foreløpig, sier 29-åringen.

Hun forteller at etter at saken om henne ble kjent for et par uker siden, har hun møtt massiv støtte hos folk i Mandal.

- Mange sier de støtter meg, og det varmer i en vanskelig tid, sier 29-åringen.