ARENDAL: En 43 år gammel mann fra Arendal er i Aust-Agder tingrett dømt for å ha innehatt våpen uten de rette tillatelser og for ikke å ha oppbevart våpnene etter forskriftene.

Grunnlaget for tiltalen er at det i juli i fjor ble funnet en rifle med lyddemper, kikkertsikte og støtteben, samt en Walther PP-pistol i 43-åringens bolig.

Det ble også funnet ammunisjon til våpnene, i tillegg til en mindre mengde hasj.

Ifølge våpenloven skal skytevåpen, våpendeler og ammunisjon oppbevares i FG-godkjent våpenskap.

Ifølge dommen oppbevarte 43-åringen riflen med lyddemper, kikkertsikte og støtteben i et kott i boligen.

Mente pistolen var plombert

43-åringen erkjente seg skyldig etter de fleste punktene i tiltalen, med unntak av oppbevaringen av pistolen. 43-åringen mente pistolen var plombert, og altså ikke i en slik stand at den kunne brukes.

Pistolen ble imidlertid vist fram i retten, og gjennomgått under vitneforklaringen til politiførstebetjenten som hadde gått gjennom beslaget og undersøkt våpnene nærmere.

Pistolløpet var tettet igjen med et plaststykke i enden av løpet, men de andre delene og mekanismene på våpenet var hele og funksjonsdyktige.

Lett å fjerne

Ettersom det for retten fremsto som "relativt lett å fjerne plaststykket i løpet og dermed reaktivere våpenet", kom retten til at våpenet ikke var plombert på en slik måte at det var gjort varig ubrukbart.

43-åringen ble dømt for samtlige forhold, og retten ila ham en fengselsstraff på 45 dager, i tråd med aktors påstand. Retten la mest vekt på at riflen "var av et forholdsvis stort og tungt kaliber med stor rekkevidde".

På grunn av den tiltaltes personlige økonomi og hans tilståelse i retten, ble han ikke idømt saksomkostninger.

Våpnene og ammunisjonen ble besluttet inndratt.