KRISTIANSAND: — Det synes jeg er et merkelig forslag. Aust-Agders innbyggere har sagt nei til ett fylke. Nå settes det i gang en utredning i forhold til om fire grensekommuner skal få bytte fylke. Men dette visste innbyggerne kunne skje da de gikk til valgurnene, sier Lund til fvn.no.

I dagens papirutgave av Fædrelandsvennen foreslår Sps Kristen Bjormyr ny folkeavstemning. Han frykter et kastrert rest-Aust-Agder, og mener innbyggerne aldri fikk muligheten til å si sin mening om dette.

Bjormyrs utspill kom ”på direkten” på pressekonferansen på Kjevik i går hvor kommunalminister Liv Signe Navarsete offentliggjorde at hun ikke stopper, men tvert i mot setter i gang en større utredning, av spørsmålet om å flytte Iveland, Birkenes, Evje og Hornnes og Lillesand til Vest-Agder.

Hun forutsetter behandling i Stortinget før jul neste år.

— Som fylkesordfører er jeg opptatt av å holde Aust-Agder samlet og jeg har ikke en kvadratmeter å avise. Men jeg skjønner ikke Bjormyrs tankegang. Jeg stoler på at Stortinget neste høst gjør et vedtak som er bærekraftig også for Aust-Agder, sier Lund og fortsetter:

— Skulle det motsatte skje, er det fordi endring av hele fylkesstrukturen og regioninndelingen i Norge har blitt aktualisert. De fire kommunenes søknader kan nemlig medføre at det skjer. Men i begge tilfeller er en ny folkeavstemning merkelig, sier Bjørgulf S. Lund.