EKTEPAR: Agnes Kittelsen og Pål Sverre Hagen har rollene som Liv Heyerdahl og Thor Heyerdahl i Kon Tiki. Foto: Roald, Berit

Lørdag kveld fikk Agnes Kittelsen (32) se den nye storfilmen Kon-Tiki for første gang. Hun er godt fornøyd med det endelige resultatet.

— Det var deilig å endelig få sett filmen. Den var utrolig fin, sier Agnes Kittelsen som opprinnelig er fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

- Visuell storfilm

Hun synes det hele ble litt mye å ta inn over seg lørdag kveld, da filmen ble vist under den norske filmfestivalen i Haugesund.

— Jeg tror jeg må se den en gang til før jeg kan beskrive Kon-Tiki ordentlig, mener hun.

EKTEPAR: Agnes Kittelsen og Pål Sverre Hagen har rollene som Liv Heyerdahl og Thor Heyerdahl i Kon-Tiki. Foto: Roald, Berit

I etterkant av visningen var det kun skryt å hente.— De var imponerte over filmen som helhet, og jeg tror at folk synes at dette er en visuell storfilm som likevel er nær og som forteller noe om mennesker, mener skuespilleren.

Kon-Tiki har allerede høstet gode kritikker fra filmanmeldere.

— Det er en kjempelettelse. Det er stor fallhøyde på så store prosjekter, og da er det enda gøyere når det går bra, sier Kittelsen.

93 millioner

Kon-Tiki er den desidert dyreste filmen som er spilt inn i Norge, med en prislapp på 93 millioner kroner.

I filmen følger vi Thor Heyerdahl som i 1947 legger ut på en primitiv balsaflåte for å bevise sin teori om at Polynesia ble befolket fra Sør-Amerika.

Agnes Kittelsen spiller Thor Heyerdahls første kone, Liv.

— Hun var en moderne kvinne, og på mange måter et sterkt menneske som tok konsekvensene av det å være gift med Thor Heyerdahl, forteller Agnes Kittelsen.

Innspillingen omtaler Kittelsen som et eventyr.

— Det var veldig gøy. Jeg tror at alle som var involverte strakk seg litt lenger, sier hun.

- Blir godt mottatt

På fredag er det kinopremiere på filmen, og Agnes Kittelsen er overbevist om at Kon-Tiki vil bli godt mottatt av folket.

— Jeg tror at folk kommer til å like den godt. Det er en film for alle, som har mange aspekter i seg. Den er spennende, vakker, trist og skummel, mener Kittelsen.

Hun gleder seg til å vise fram filmen til publikum.

— Vi lager jo ikke film for oss selv, sier skuespilleren.

Gleder seg til Dag

Kittelsen er også lettet over at familien til Thor Heyerdahl er fornøyde med storfilmen.

— Det er nesten det viktigste. De sier at filmen formidler det de skulle ønske, forteller Agnes Kittelsen.

Til høsten skal hun spille inn sesong tre av Dag,

— Det er veldig koselig, og det er litt som å komme hjem. Jeg gleder meg veldig til å komme tilbake, sier Agnes Kittelsen som synes at serien bare blir bedre og bedre.