KRISTIANSAND: For tredje dag på rad opplevde bilister i Kristiansand køkaos fredag. Denne gangen var det imidlertid ikke tekniske problemer på Varoddbroa som var årsaken, men noe så bagatellmessig som eksos fra en traktor.

— En traktor kjørte gjennom tunnelen og blåste ut mye eksos. Vi fikk melding om røyk i tunnelen, og rykket ut, forteller brannmester Tom Thomassen ved Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) til fvn.no.

Fant ikke traktoren

Tunnelen ble stengt i vestlig retning like før klokken 13.30 mens brannvesenet foretok undersøkelser. Trafikken ble i mellomtiden dirigert om Gimlemoen og Kristiansand sentrum.

— Vi kjørte gjennom tunnelen uten å finne traktoren. Vi så bare eksos. Men traktoren ble observert fra brannstasjonen, og det ble sett mye røyk fra den, sier Thomassen.

Nytt problem

Om lag en time etter at brannvesenet hadde klarert åpning av tunnelen, stod imidlertid trafikken fortsatt bom stille. En periode stod køen helt til andre siden av Varoddbroa.

I utgangspunktet skulle ikke tunnelen vært stengt mer enn noen få minutter, men det viste seg at et problem sjelden kommer alene. Da Statens vegvesen skulle åpne bommen ved inngangen til tunnelen, fikk de det rett og slett ikke til.

Åpnet etter en time

  • Vi hadde en teknisk feil både på bommen og på de røde lysene. Derfor fikk vi ikke åpnet tunnelen før klokken 14.20, forteller Svein Harald Masterød ved Statens vegvesen sin veitrafikksentral til fvn.no.

I 15-tiden gikk trafikken fortsatt sent i området.

— Veien er åpnet, men det er tett trafikk, sier Masterød.

Sjekk nettkamera fra Oddernesbroa her