KRISTIANSAND: 28-åringen ble sammen med flere andre pågrepet natt til mandag, etter at en 39 år gammel mann ble funnet alvorlig skadet i bunnen av ei ståltrapp i Kvinesdal sentrum.

Politiet fikk i dag rettens medhold i å holde mannen fengslet i inntil to uker. 28-åringen har erkjent bruk av vold mot 39-åringen.

— Han har delvis erkjent de faktiske forhold. Han har også erkjent straffskyld for disse forholdene, sier mannens forsvarer, Stian Trones Bråstein, til fvn.no.

Offer flyttet til Flekkefjord

Forsvareren ønsker ikke å kommentere hva 28-åringen har tilstått. Det gjør heller ikke politiet.

— Han er siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Det er en alvorlig siktelse, og den fornærmede er påført betydelig vold. Det er alt jeg ønsker å si, sier lensmann Jan Magne Olsen ved Kvinesdal lensmannskontor.

- Husker ingenting

39-åringen uttaler til fvn.no at han husker lite av det som skjedde.

- Jeg ble puffet ned trappen bakfra, husker ingenting etter det, skriver mannen i en tekstmelding til fvn.no.

Etter det fvn.no kjenner til skal 28-åringen ha dyttet 39-åringen ned trappen. Politiet ønsker ikke å si noe om hvorvidt det skal ha blitt utøvd voldshandlinger innendørs i forkant av hendelsen.

39-åringen og 28-åringen skal ikke ha hatt noen omgang «i særlig grad» før voldsepisoden. 39-åringen ble i dag overført til Sørlandet sykehus Flekkefjord.

— Slik jeg oppfatter det, går det fremover. Han er bevisst, men er forespeilet et lengre sykehusopphold, sier lensmann Olsen.

Var alene med voldsofferet

Ifølge fengslingskjennelsen var 28-åringen alene med 39-åringen da voldsutøvelsen skjedde. De fire andre som ble pågrepet sammen med 28-åringen er fremdeles siktet, men etter alt å dømme vil disse siktelsene bli frafalt.

— Siktelsene er ikke formelt frafalt, men mistanken mot de andre er vesentlig svekket, sier Olsen.

Alle fire ble løslatt etter avhør tirsdag.

— Ifølge min klient er det ikke andre som har gjort noe straffbart, sier Trones Bråstein.

Politiet har foreløpig ikke vært i kontakt med den skadede 39-åringen.

— Vi vil gjennomføre et avhør når han er i stand til det. Det skal også gjøres avhør av andre vitner, sier Olsen.

Tidligere dømt for vitnepåvirkning

Politiet begrunnet ønsket om varetektsfengsling med frykt for bevisforspillelse i saken. 28-åringen blir underlagt brev- og besøkskontroll i hele fengslingsperioden.

I fengslingskjennelsen skriver retten at det foreligger en nærliggende fare for at 28-åringen vil forspille bevis ved å påvirke forklaringene til offeret og andre vitner. Retten viser til at 28-åringen tidligere er domfelt for påvirkning av vitner.

— Min klient samtykket ikke til fengslingen. Vi er uenige med politiet i at det foreligger en fare for bevisforspillelse, sier Trones Bråstein.

Forsvareren har foreløpig ikke tatt stilling til om fengslingskjennelsen vil bli anket.