SØGNE: Tre personer fordelt på to biler var involvert i ulykken. De tre pasientene ble kjørt til sykehus, men er kun lettere skadet.

— En kvinne som var gravid ble kjørt til sykehuset i Kristiansand i den første ambulansen, mens de to andre som ble skadet ble kjørt til sykehus i etterkant, sier operasjonsleder Jon Kvitne i Agder politidistrikt.

Møteulykke Kollisjonen skjedde cirka 200 meter vest for avkjørselen til Lohnelier i vestgående retning på E 39, like før en sving.

— En Volkswagen Polo kom kjørende fra Mandal mot Søgne. Ifølge vitner fikk den sleng og kom over i motgående kjørefelt der den traff en motgående Mazda, sier Jon Kvitne.

Det satt et ektepar; en 30 år gammel mann og en 26 år gammel kvinne fra Ålgård, i Mazdaen. I Volkswagenen satt det en 38 år gammel kvinne fra Oslo.

Det er tatt rutinemessig blodprøve av 38-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dirigerte

Politiet rykket ut med tre enheter og startet trafikkdirigering ved ulykkesstedet. Rett før klokka 16 stod køen i cirka 600 meter på hver side. I forbindelse med politiets tekniske undersøkelser ble veien stengt i begge retninger. Først klokken 17.51 ble veien åpnet for normal trafikk.

De to personbilene som var involvert stod klokken 16.30 i grøfta. Den ene hadde fronten i snøen og den andre hadde bakpartiet i snøen. Begge bilene hadde store skader.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Såpeglatt

Det var svært vanskelige kjøreforhold på E 39 i Agder søndag ettermiddag. Deler av veien mellom Mandal og Kristiansand var dekket med is, og oppå hadde det lagt seg et par centimeter med nysnø. På ulykkesstedet var det såpeglatt.

Politiet advarer bilister mot vanskelige kjøreforhold.

— Politiet understøtter meldingen om at bilister må være forsiktige, sier innsatsleder i politiet, Kenneth Borø, til fvn.no.

Trafikken gikk i ettermiddag i cirka 55 kilometer i timen på strekningen mellom Brennåsen og Lohnelier.