KRISTIANSAND: Ifølge siktelsen skal mannen i en periode fra 2008 fram til sist lørdag i Stavanger og i Kristiansand flere ganger mishandlet sin kone. Påtalemyndigheten mener at han skal han ha truet med å drepe henne, slått og forsøkt å slå henne, lugget, dyttet og dratt henne etter seg ved flere anledninger.

Kona har etter den siste voldsepisoden i helga anmeldt sin mann, og hun har etterpå søkt tilflukt på krisesenteret.

Den siktede 42-åringen benekter at han har mishandlet sin kone. Forsvareren hans, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, sier til Fædrelandsvennen at påstand står mot påstand i saken, og at det ikke eksisterer objektive bevis for den påståtte volden.

I retten tirsdag formiddag ble det fra forsvarerens side anført at det kan bli problemer for familien å bo der de holder til nå fordi en varetektsfengsling betyr at husleien ikke kan bli betalt. Samtidig ble det bedt om at mannen i stedet blir ilagt besøksforbud. Dette har politiet vurdert, men ifølge politiadvokat Eirik Ramsland blir det et besøksforbud i eget hjem, og det har politiet ikke funnet hensiktsmessig.

Politiet krav om fire ukers varetekt ble tatt til følge av Kristiansand tingrett, som ble administrert av sorenskriver Yngve Svendsen.