SØGNE: — Når man blir 66, kan du vel gjøre som du vil på basketballbanen?

— Nei, hvert år er det dommersamlinger, med teoriprøve og løpetest som må bestås.

- Hvor lenge har du vært eliteseriedommer?

Dømt siden -82

— Tror det er siden 1982. Jeg flyttet til Kristiansand i 1971, og begynte å spille basketball høsten 1973. Jeg var med i skøytegruppa i Oddersjaa. På grunn av grønne vintre begynte vi med basket. Senere flyttet vi til Søgne.

- Så du var skøyteløper?

— Jeg gikk på skøyter tidligere i Nederland, men konkurrerte ikke. Hvem hollendere er det som ikke går på skøyter. Jeg spilte også basketball der.

42 år i Norge

- Hva brakte deg til Norge?

— Jeg ville gjerne jobbe i utlandet et års tid og tok med kona, men det ble litt lengre. Nå er det gått 42 år. Jeg kunne ikke tenkt meg å flytte tilbake. Her har jeg det meste, hus og jobb. Men min sønn flyttet til Nederland for å studere, og ble værende, så jeg har barnebarn der.

På samme lag som sønnen

- Hvor langt drev du det som basketballspiller?

— Jeg har spilt i 1. divisjon med Oddersjaa. Spilte faktisk på samme lag som sønnen min. Jeg var på førstelaget til jeg var 44 år. Nå trener jeg med Lund Oldboys.

- Hvilke nivåer dømmer du i dag?

— Alle typer kamper, fra minibasket til toppserie. Jeg tipper det er 50 kamper i året. Tidligere, da det var mindre reising, var jeg oppe i 100. - Hva er aldersgrensen for en basketballdommer?

— Etter passerte 50 år kan du ikke dømme internasjonale kamper, men på nasjonalt nivå er det mulig, mest på grunn av mangelen på dommere.

Sykling

- Andre interesser?

— Vår og sommer driver jeg med landeveissykling og jeg løper terrengkarusellen. Og i garasjen står det en veteranbil, en Triumph Spitfire.

- Og yrkeslivet?

— Jeg har jobbet i Bauer Energi i 6 1/2 år. Men jeg begynte som bilmekaniker på Gumpens Auto, var også i kundemottaket og jobbet som verksmester. Ved Auto Teknikk var jeg mekaniker.

Liten idrett i Norge

- Tid for pensjonering?

— I prinsippet har jeg ikke lyst til det. Håper jeg kan jobbe til jeg blir 70 år. Jeg har altfor mye energi og det er sosialt.

- Terminlista fremover?

— Vi får bare oppsett for 1 1/2 måned av gangen. De neste kampene er 27. - 28. oktober og 6. - 7. november, i Oslo. Men jeg dømmer også i distriktet og holder dommerkurs. I helga var det regionskurs i Arendal og jeg skal snart holde aspirantkurs for å rekruttere flere dommere. Basketball er en altfor liten idrett i Norge, selv om den er større enn fotball på verdensbasis.