MANDAL : Det opplyser politioverbetjent ved Mandal politistasjon, Jan Arild Wigemyr, til Fædrelandsvennen.

Politiet fikk et tips fredag kveld om at to kamphunder som lignet de som forsvant fra Mandal hundesenter på Rosseland natt til torsdag, var observert i Lyngdal.

Avlivet

Politiet aksjonerte raskt, og de to etterlyste hundene ble funnet hjemme hos en dame i midten av 30-årene.

— Hun erkjente at eieren og to andre personer hadde levert dem der. Vi tok med oss de to hundene, og de ble avlivet av veterinær, sier Wigemyr.

Damen i 30-årene ga en beskrivelse av personene, som stemte overens med to personer som politiet hadde observert med hundeeieren i Mandal sentrum den natta hundene forsvant fra kennelen.

Det var de to samme som var involvert i å fjerne hundene fra kennelen sammen med hundeeieren, og viste seg å være en 18-åring fra Søgne og en 19 år gammel kvinne i Kristiansand. Hjemmet hennes ble ransaket, og de to ble pågrepet og erkjente så forholdet.

– Mannen fra Kristiansand skal ha utført selve tyveriet med 23-åringen, mens kvinnen ventet i bilen. Siden skal de tre ha kjørt med hundene til kvinnen i Lyngdal, sier Wigemyr.

Erkjente tyveriet

Konfrontert med dette erkjente så hundeeieren at han hadde vært med å stjele hundene fra kennelen. 23-åringen ble raskt pågrepet etter at hundene forsvant, og har siden vært i flere avhør. Han har hele tiden stilt seg uforstående til hvor hundene er.

— De tre har sittet i arresten i Kristiansand for avhør og er nå permittert, sier Wigemyr.

— De tre er nå siktet for grovt tyveri, og vil bli tiltalt for forholdet, sier han.

Det var 4. juli i år at tre personer ble bitt og måtte ha legehjelpetter å ha blitt angrepet av 23-åringens to hunder på en lekeplass i Mandal. De to hundene ble begjært avlivet etter angrepet, og har vært plassert i varetekt hos kennelen på Rosseland.

Betalte aldri kenneloppholdet

Avgjørelsen om å nå avlive hundene ble tatt av politiet etter en vurdering.

— Eieren hadde frist ut torsdag å betale for kenneloppholdet, ellers så ville de bli avlivet. Nå var for så vidt den fristen overskredet, uten at han hadde betalt, så da ble det besluttet at tiden var kommet, sier Wigemyr.

Beløpet for kenneloppholdet var nær 50.000 kroner.