brann_K1P8246.jpg

KRISTIANSAND: Brannvesenet meldte om brannen på Twitter klokken 20 tirsdag kveld.

Se video og bilder fra brannen her! (#ABO)

Klokken 20.15 var brannvesenet fremme på stedet. Det var da overtent i garasjeanlegget og røyken kunne sees på lang avstand.

Store skader

— Det ser ut som brannen har startet i den ene enden. Tre-fire garasjer har fått relativt store skader, sier brannmester i Kristiansandregionen brann og redning, Tor Eriksen.

Det var ni garasjer i rekka. Tre av dem ble totalskadet. En frittliggende garasje som sto inntil der det begynte å brenne, ble også sterkt skadet.

Det skal ikke ha vært fare for at brannen skulle spre seg til annen bebyggelse.

Flammene sto opp fra garasjen da brannmannskapene omsider kom fram. Foto: Vegard Nekstad

Fikk reddet bilKlokken 20.45 var tre av garasjene totalskadet. Brannmannskapene forsøkte først å trekke ut bil som sto parkert i en av de andre garasjene. Men etter hvert fikk de tak i nøkkelen og fikk kjørt bilen ut det siste stykket.

Både politi og brannvesen sier det er for tidlig å si noe om brannårsaken.

Garasjeanlegget ligger ikke i umiddelbar nærhet til bolighus, men det er et lite skogholt like bak som raskt kunne ha tatt fyr om ikke brannvesenet fikk slukket i tide.

— Fire garasjer ble ødelagt i brannen. Årsaken er foreløpig ukjent, sier operasjonsleder Ove Austenaa i Agder politidistrikt like før klokken 22. Austenaa opplyser at branntomta vil bli undersøkt av kriminalteknikere i løpet av onsdagen.