KRISTIANSAND: Varaordfører Jørgen Kristiansen skal lede møtet og han regner med at det blir holdt for lukkede dører. — Dette er et møte kun for medlemmer og man må ha vært medlem i over tre måneder og ha betalt kontingent for å slippe inn, sier Kristiansen.

Han regner med at møtet i kommunepartiet blir holdt for lukkede dører, og at man etter møtet vil orientere om resultatet.

Vest-Agder KrF har nå kommet til runde to i nominasjonsprosessen, og nå skal lokallagene prioritere hvem de vil ha på toppen av listen til stortingsvalget 9. september 2013. Kampen i Vest-Agder står mellom fylkesleder Hans Fredrik Grøvan og stortingsrepresentant og nestleder i partiet Dagrun Eriksen.

Dagrun Eriksen klargjorde tidlig i sommer at hun ønsker å stille til gjenvalg, mens Hans Fredrik Grøvan ikke ønsker å tilkjennegi om han er kandidat eller ikke.

Nominasjonskomiteen i KrF, ledet av Ivar Lindal, vil etter runde to snakke med de aktuelle kandidatene til stortingslisten og spørre om de ønsker å stille. Først da vil Grøvan gi svar på om han ønsker plass på listen.

Delegatene

— Minst like viktig som prioritering av navn blir utnevnelsen av de 20 fra Kristiansand som skal på nominasjonsmøtet i partiet 16. november, sier Kristiansen. Han regner med at de må tilkjennegi hvilken kandidat de støttet.

Det er ikke tradisjon i Kristiansand KrF for å sende delegatene til nominasjonsmøtet med bundet mandat. Det betyr at selv om lokalpartiet støtter Grøvans kandidatur til plassen øverst på listen kan for eksempel flere av kandidatene fra Kristiansand stemme for Dagrun Eriksen på nominasjonsmøtet.

Tviler

— Jeg tviler på om vi sender delegatene med bundet mandat, sier Kristiansen.

På nominasjonsmøtet 16. november stiller det 65 delegater fra de 15 lokallagene i fylket. Av disse 65 har Kristiansand 20 delegater. 33 delegater betyr flertall i møtet.

Med en praksis der delegatene ikke stiller med bundet mandat vil det være vanskelig å være sikker på hvem som går av med seieren i november hvis det fortsatt er tett mellom Grøvan og Eriksen.