KRISTIANSAND: Mannen ble pågrepet tirsdag, ifølge etterforskningsleder Jan Nesland ved Randesund politistasjon.

— Mannen, som er under 20 år, er siktet for forholdet. Han er i politiets varetekt, og det vil i løpet av kvelden bli tatt stilling til om han skal fremstilles for varetektsfengsling, sier Nesland til fvn.no.

- Vil bli flere pågripelser

Siktede er bosatt i Kristiansand, men etterforskningslederen vil ikke si noe om hvor han ble pågrepet.

— Det var både teknisk og taktisk etterforskning som førte til pågripelsen. Jeg kan ikke gi flere detaljer, sier Nesland, som regner med det vil ble flere pågripelser.

— Vi har tatt én person, men det var flere som var med på dette. Det vil bli flere pågripelser, sier han.

Ranet av bensinstasjonen skjedde like før klokken 05.30 mandag morgen. To maskerte ranere fikk med seg mellom 3000 og 4500 kroner fra kasseapparatet og mindre mengder med tobakk.

- Et grovt ran

En av ranerne var bevæpnet med en pistollignende gjenstand. Politiet har sikret seg video fra overvåkningskameraet på bensinstasjonen, men ut fra videobildene er det umulig å si om pistolen var ekte eller ikke. Det ble ikke utløst skudd under ranet.

En ung, kvinnelig ekspeditør var alene på jobb da ranet ble utført. Hun hadde kun en halvtime igjen på jobb da de to maskerte personene truet til seg pengene.

Nesland opplyste til fvn.no tirsdag at det etter forholdene står bra til med kvinnen.

— Dette var et grovt ran på alle mulige måter, med bruk av pistol og trusler. Det er klart det var en voldsom opplevelse, men det går sånn sett fint, sier Nesland.