FAMILIEYOGA: Når Julia Rippel utøver praksisen sin, er ofte barna Emil og Silja med. Foto: Jon Anders Skau

SØGNE: – Jeg har alltid vært fasinert av kroppsbeherskelse og fleksibilitet. Julia Rippel prøver å forklare hvorfor hun vier så mye av sitt liv til Yoga.

– Det har et mentalt aspekt som går veldig dypt når du har fast praksis. Det forandrer livet. Måten man ser verden på, sier hun.

REISE

Og livet er virkelig forandret for familien Andersen Rippel fra Søgne. I dagens papirutgave av Fædrelandsvennen kan du lese om reisen til Mexico og Sør-Amerika for snart to år siden. Da var hele familien på fire med. Men Julia har også vært mye borte fra mannen Jarl og barna Silja og Emil. I 2008 og 2009 var hun en måned i Mexico, ved Yandara Yoga Institute. I sommer var hun syv uker til sammen i Oslo og London.

NETTPRAT

– Det ble veldig mye Skype. Jeg gjorde personlig yogapraksis mens jeg snakket med dem, forteller hun. Når de er sammen er det mye kvalitetstid. Når hun er borte lærer barna at å savne, det betyr at man er glad i den personen, forklarer hun.

Når Rippel startet med yoga klarte hun knapt å nå tærne med strake ben. Nå holder hun kurs i Kristiansand og Søgne og lever av lidenskapen sin.