KRISTIANSAND: 16-åringen var en del av gruppen på omkring 10 barnevernsungdommer som i en periode i fjor sto bak en rekke kriminelle handlinger på Sørlandet. Gruppen hadde på et tidspunkt over 500 politisaker på seg, og 16-åringen er tidligere dømt to ganger.

I Kristiansand tingrett var han nå tiltalt for innbrudd, brukstyveri av bil, kjøring uten lappen og for å ha stjålet penger. 16-åringen ga en uforbeholden tilståelse i retten, og ble på bakgrunn av dette dømt til fengsel i to år og to måneder. Elleve av disse månedene ble gjort betinget med en prøvetid på to år.

Overvåkningskameraer

Dommen er en fellesstraff sammen med de to andre dommene. Soningen skal foregå i ungdomsdelen av Bergen kretsfengsel, hvor han vil få tilbud om utdanning og oppfølgning.

Når det gjelder lovbruddene, forklarte 16-åringen i retten at han på natta fredag 5. mars i fjor brøt seg inn i en forretning i Mandal samme med en annen ungdom. Hensikten var å stjele penger fra kassaapparatet, men da de fikk øye på overvåkningskameraene stakk de fra stedet.

**Les også:

— «Prosjekt Respekt» en øyeåpner

15-åring dømt for ni lovbrudd**

Kjørte stjålet bil

Han tilsto også brukstyveriet av en Audi A6 stasjonsvogn torsdag 18. mars i fjor.

16-åringen fortalte i retten at han kikket inn i entreen til en bolig på Bliksheia, og han så da noen bilnøkler. Han gikk derfor inn i gangen og tok disse. Senere på kvelden kom han tilbake til boligen sammen med en kamerat. De gikk inn i garasjen og brukte bilnøklene til å stjele bilen. 16-åringen kjørte med denne til Søm og Tveit, før han kjørte tilbake til Søm og parkerte bilen i Søylekilen båthavn.

Robbet kassapparat

Onsdag 12. januar i år klokken 18.50 i Sommerkroveien i Mandal ble det stjålet cirka 6.800 kroner fra et kassaapparat tilhørende foretningen MEKK.

Også dette lovbruddet tilstod 16-åringen.

Sammen med en kamerat hadde han oppsøkt forretningen. Mens kameraten spurte vedkommende som jobbet i butikken om hjelp, gikk 16-åringen bort til kassaapparatene og stjal pengene.

Sperrefrist

Pengene brukte han til forskjellige ting som blant annet taxi, hamburgere og så videre. Han skal også ha spandert på kameraten.

I tillegg til fengselsstraff ble 16-åringen idømt en sperrefrist på sertifikatet på seks måneder.