KVINESDAL: — Det jeg kan si er at leteaksjonen nå er avsluttet og at føreren av bilen er funnet, etter forholdene, i god behold, opplyser operasjonsleder ved Agder politidsitrikt, Per Lauvnes, til fvn.no.

Det var i går kveld at det ble iverksatt søk etter en 39 år gammel mann fra Kvinesdal etter en alvorlig trafikkulykke på fylkesvei 465 ved Skjekkelandssletta på Storekvina i Kvinesdal lørdag kveld.

Søkte sammen med Røde Kors

Sammen med mannskaper fra Vest-Agder Røde Kors, søkte politiet etter en fjerde person, som de hadde opplysninger om at skulle ha vært med i den aktuelle ulykkesbilen.

Mistenkt for å ha kjørt bilen

39-åringen meldte seg selv for politiet via telefon klokken 08.23 søndag morgen.

— Han er mistenkt for å være føreren av bilen og for å ha stukket fra stedet, opplyser Lauvnes.

Tre andre personer, to menn på 33 og 34 år og en 22 år gammel kvinne, satt i bilen sammen med 39-åringen da bilen trolig fikk skrens, kjørte av veien og havnet mellom veien og en jernbanebro.

To av personene ble sittende fastklemt i bilvraket og måtte hjelpes ut av brannmannskapet.

Foto: Jan Ivar Rafoss

Alvorlig skadet

Kvinnen ble kritisk skadet i ulykken og ble sendt til Stavanger universitetssykehus for behandling. Tilstanden hennes ble lørdag kveld betegnet som svært alvorlig og ustabil. Ifølge pressemeldingen fra sykehuset er hun påført alvorlige skader i bein og buk.

Søndag morgen er tilstanden hennes uendret. — Den er fortsatt ustabil og alvorlig, opplyses det fra intensivavdelingen klokken 10 til fvn.no.

33-åringen ble sendt til Flekkefjord sykehus for nærmere undersøkelser. Han ble kort tid etter skrevet ut av sykehuset. 34-åringen ble sendt med bruddskader til Sørlandets sykehus i Kristiansand. Tilstanden hans er søndag morgen uendret.

— Han er påført bruddskader og er under behandling. Tilstanden hans er stabil, meldes det fra sykehuset.

Det var ifølge politiet gode kjøreforhold på stedet da ulykken skjedde. Alle de fire involverte er fra Kvinesdal.

39-åringen som stakk fra stedet vil bli avhørt av politiet i løpet av dagen.