— De smilte og jeg var sikker på dem skulle drepe meg, sier han til VG.

På mirakuløst vis klarte 22-åringen å unnslippe. Selv har han fortsatt vanskelig for å fatte hvordan han kunne komme seg ut av rommet i live.

— Ingen skjønner hvordan jeg overlevde, sier 22-åringen i dagens VG.

Han er nå politiets nøkkelvitne, etter at han slapp unna med mindre alvorlige knivskader.

— Han smilte psykopatisk mens han holdt knivene som om det var en lek, sier 22-åringen om en av de siktede.

22-åringen og Sørensen hadde nettopp lagt seg da de to siktede kom inn på det mørklagte rommet ved 02-tiden natt til torsdag.

— Da jeg våknet kunne jeg se ansiktene, pistolen og to store kniver i lyset fra gangen. Jeg trodde de ville skremme oss. Like etter kom skuddet, sier den politiets hovedvitne.

Rett etter ble han selv angrepet av en av mennene. Den andre skal ha stått bak og gitt instruksjoner.

Stukket i brystet

— Jeg ble først stukket en gang i brystet, men klarte å komme meg opp. De smilte og så tydelig ut til å være i pillerus. Så fikk han med kniven beskjed om å sikte lavere, mot lungene. Da skjønte jeg at de ville drepe meg. Jeg ble rispet i ryggen, før jeg kom meg unna, sier 22-åringen.

Gjerningsmennene skal ha vært bevæpnet med to kniver, hvor bladet var rundt 30 cm, og en pistol, det skal etter beskrivelsen være en kaliber 22 konkurransepistol.

Sa fra til politiet

22-åringen la på sprang fra leiligheten, og oppsøkte en bekjent som ringte politiet.

— Jeg fikk sagt til politiet at det var avfyrt et skudd i en leilighet ved brannstasjonen på Lund, og jeg trodde noen var skadet. Jeg visste ikke at Levi var død, men det virket ikke som politiet tok det særlig alvorlig. Deretter kjørte en ambulanse meg til sykehuset.

Kristiansanderen er nå svært kristisk til hvordan politiet tok meldingen.

— De burde spurt grundigere før jeg ble innlagt på intensiven.

I avhøret dagen etter fikk han beskjed om likfunnet i Otra, han skjønte med engang at det var Levi Sørensen. Han gav navn og fødselsnummer til de to siktede til politiet.