MANDAL: En 18 år gammel mandalitt ligger med alvorlige skader på Ullevål universitetssykehus i Oslo etter at båten han satt i ble truffet av en 14 fot stor båt nær elvemunningen av elva ved 01-tida.

Båten som 21-åringen førte nærmest fløy over og traff 18-åringen i hodet. Han ble slynget i vann, drev bak båten og ble etter 15-20 minutter funnet under vann, fast i propellen.

Han blir nå holdt kunstig i koma på intensivavdelingen. Tilstanden er ikke endret, og blir beskrevet som ustabil.

Fungerende politistasjonssjef ved Mandal politistasjon, Tor Åge Tronstad, sier at 21-åringen erkjenner at han førte båten.

– Men han sier at han ikke så båten med alle ungdommene i. Han sier at han var så nær elvebredden at han trodde han hadde truffet stein, og at dette var årsaken til at han ikke snudde etter sammenstøtet, sier Tronstad.

Midt i båten satt hans kamerat fra Mandal på 19 år. Han har derimot forklart at han skjønte at de hadde truffet en båt med mennesker i, og at han flere ganger ba om at de skulle snu. Det skjedde ikke, og 21-åringen førte båten til en holme i nærheten for å dra på ei hytta.

Søndag ettermiddag ble så begge tatt av politiet i sentrum av Mandal.

Tronstad sier at politiet tror påkjørselen var et uhellet og ikke gjort med vilje. Det alvorlige i saken er at føreren stakk fra stedet. – Men avhørene fortsetter, ikke minst av alle ungdommene som var involvert, sier han.

19-åringen ble sluppet løs av politiet etter avhør søndag. 21-åringen blir fremstilt for varetekstfengslet tirsdag.

PÅ FALKEN: De er like store - båten som ble truffet (t.h.) og båten som kjørte på den. Begge er på 14 fot med 9,9 hester motor på.FOTO: JARLE R. MARTINSEN Foto: Jarle R. Martinsen