KRISTIANSAND: Rektor Anne Marie Mauland Mansoor fryktet det verste og ringte politiet. Både politi og brannvesenet rykket straks ut til skolen på Lund i Kristiansand.

— Det er jo kun to uker siden det virkelig brant i taket. Nå er jeg bare glad for at det var falsk alarm. Man tar jo slike telefonhenvendelser alvorlig som rektor, og særlig når man nettopp har opplevd en brann, sier Mauland Mansoor til fvn.no.

Personen som ringte hadde ung guttestemme og presenterte seg som «politimester Svendsen», før han fortalte at han så at taket var i brann.

— Har det bare vært en elev som ville «kødde litt» med rektor?

— Umulig å si. Jeg aner jo ikke hvem personen er. Men det jeg kan si er at dette var en usedvanlig dårlig spøk, og at innringeren bør tenke nøye over hvor alvorlig en slik melding egentlig er. Jeg er egentlig mest glad og fokusert på at det ikke brant, sier rektor Anne Marie Mauland Mansoor.

Det er forbundet med strengt straffeansvar å villede politi og brannvesen på utrykning. Politiet vil nå forsøke å nøste opp seg fram til hvem som ringte inn den falske meldingen.