ÅMLI: — Jentene bodde hos faren da de ble oppsøkt av flere mennesker. De ble så tatt vekk ifra dette huset mot farens vilje, sier operasjonsleder i Agder politidistrikt, Frank Solås. Under kidnappingen ble det utøvd vold mot jentenes far.

— Faren ble utsatt for litt vold og ble satt ut av spill. Han kunne ikke forhindre at de tok med seg jentene, sier Solås.

Faren gjenkjente flere av personene som brøt seg inn i boligen hans. Dermed klarte politiet å stoppe to biler hvor syv personer ble arrestert.

— Men jentene ble ikke funnet, forteller operasjonslederen.

Advokaten til barnas mor, Tone Bjørnli, sier til fvn.no ved 12.30-tiden at barna nå befinner seg på en hemmelig adresse sammen med moren.

- Jeg har vært i kontakt med henne i dag. Hun sier at barna er sammen med henne og at de har det bra. Dette har jeg også gitt beskjed om til politiet i formiddag, sier Bjørnli.

Ifølge advokaten har moren opplyst at barna ble med frivillig.

- Truet med øks

Faren skal ha sittet foran datamaskinen da inntrengerne tok seg inn i huset. Mannens samboer sier til fvn.no at hun våknet av et forferdelig rabalder.

— Jeg gjemte meg under dyna og ringte politiet. Samtidig hørte jeg at de ropte og skrek nede, sier samboeren.

SKREMT: Barnefarens samboer forteller om en skremmende opplevelse. Foto: Hans Jakob Brekke.

Mennene skal ha angrepet samboeren hennes med slag og spark. En av dem skal også ha vært bevæpnet med en øks.

— Han ble blant annet slått i nyrene så han gikk i bakken. Deretter ble han kneblet på armer og bein. De kastet et teppe over hodet hans og slo og sparket ham mens han lå kneblet på gulvet, sier samboeren.

Ifølge samboeren skal de to barna ha vært hos far siden slutten av juni.

- Jentene er hos mor

Det skal ha vært en pågående konflikt mellom far og mor til jentene.

— Det er ikke lenge siden vi var involvert i konflikten. Den gangen var det mer verbalt, forteller operasjonslederen. Det er usikkert hvem av foreldrene som har formelt omsorg for tenåringsjentene. Politiet er ikke bekymret for at noe skal hende dem.

— Vi frykter ikke for jentene, forklarer Solås.

Ifølge morens advokat er det moren som har omsorgsretten til barna. Hun bekrefter også at det i lengre tid har vært en konflikt mellom de to foreldrene.

Har ikke kontaktet moren

Moren til jentene er bosatt i Vestfold, men politiet har ennå ikke klart å komme i kontakt med henne.

— Vi ønsker å få tak i henne for å finne ut om hun har noen opplysninger, sier operasjonslederen. Politiet i Åmli får nå bistand i den videre etterforskningen.

Ifølge Dagbladet var politiet på morens adresse i natt.

— Verken barna eller moren var til stede på adressen, sier operatør Paul Bergan i Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

I avhør i Arendal

De siktede personene sitter nå i arresten i Arendal. Politiet ønsker foreløpig ikke å si noe mer om hvem disse er.

— Vi kommer tilbake med mer opplysninger etter klokken 14, sier politiadvokat Håvard Ryengen i Agder politidstrikt.

Ryengen ønsker heller ikke å kommentere om politiet i løpet av formiddagen er kommet nærmere noen oppklaring av hvor de to jentene befinner seg.

Lensmannskontoret i Åmli. Foto: Jon Anders Møllen.