KRISTIANSAND: Det var meldingen fra en 16 år gammel gutt som utløste aksjonen. Tre personer ble pågrepet. I tillegg til 27-åringen som er fengslet, er også en 31 år gammel kvinne siktet. Politiet har frafalt siktelsen mot den tredje som ble pågrepet, en 26 år gammel mann fra Kristiansand.

— 16-åringen som ringte politiet var helt åpenbart så medtatt straks etter hendelsen at vi ikke der og da fikk den fulle oversikt. Gjennom etterforskning i helga er bildet mye klarere, men mange brikker er ikke falt på plass ennå, sier førstebetjent Jahn Ove Thorsen ved Søgne og Songdalen lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Voldsutøvelse

27-åringen benekter at han med kniv rispet en ung mann i halsen, slo og sparket ham mange ganger. Den 16 år gamle gutten skal ha slitt sparket i ansiktet og sprayet med pepperspray. I tillegg er 27-åringen siktet for oppbevaring av narkotika og flere brudd på våpenloven, blant annet at han skal ha oppbevart skarpladd ammunisjon.

— Vi er i en innledende fase av etterforskningen, og det gjenstår å kartlegge mer hvem som var i huset, og hvilken rolle den enkelte hadde i forkant av politiets aksjon lørdag formiddag, sier Thorsen.

Benekter alt

Den siktede 27-åringen har benektet enhver befatning med saken. Under fengslingsmøtet i Kristiansand tingrett mandag formiddag kalte han siktelsen "helt på trynet", og mente at hans kriminelle fortid gjør at han automatisk blir koblet til saken som gjerningsmann.

27-åringen slapp ut fra soning 7. mai, og sier at han etter denne tid har vært rusfri og skulle ha startet på ny jobb i dag og sikret seg plass i et bokollektiv.