KRISTIANSAND: — Det har virkelig gått over all forventning, sier bryggmester Tellef Dannevig til Fædrelandsvennen.

Brygghuset åpnet 7. september, og pågangen har vært så stor at kapasiteten i tankene i Tollbodgata er sprengt. Det kokes så dampen står, men bryggeriet klarer likevel ikke dekke etterspørselen etter alle de seks ølsortene.

Går tomme

— Vi går tomt for det meste, og så må vi lage nytt og fylle på igjen. Vi klarer ikke holde alle øltypene samtidig, sier Dannevig, og nevner ulike typer ale og Wit som ølsorter som til stadighet er utsolgt.

For tiden er det helt skrapet for Brown ale og Saison i «pubbryggeriet» med plass til 300 gjester.

— Vi har alltid en fire, fem typer å selge, og så har vi en eller to typer vi er tomme for, sier Dannevig.

Avdelingsleder Lars Kristian Amundsen var tirsdag i Grimstad for å hente malt til kveldens brygging av Brown ale.— Vi kjører full kapasitet nå for å komme ovenpå igjen, og få opp et lager slik at vi ikke trenger å gå tomme for øl. Denne uka er vi uten to av ølstortene, og det er ikke noe gøy. Men dette er jo egentlig et luksusproblem, sier Amundesen.

Begge forteller at de to første månedene har gått over all forventning.

— Helgene er ekstreme, og det er kø for å komme inn. Men også i ukedagene går det bra. Bartenderne våre ser mange nye ansikter, og jeg tror vi har truffet en ny gruppe, sier Dannevig.

6000 liter øl

Etter sju ukers drift har det gått unna 6000 liter med egenprodusert øl.

— Folk setter tydeligvis pris på det vi lager. Nå må vi har mer utstyr og utvide kapasiteten, sier Dannevig.

Han sier at ønsket nå er å hente inn en ny gjæringstank.

— Da vil vi øke produksjonskapasiteten. Nå brygger vi to ganger i uka, og lager totalt 1500 liter. En ny tank vil på sikt kunne gi oss 2500 liter i uka, sier han.