KRISTIANSAND: Aktor har lagt ned påstand om 11 års fengsel. I tingretten ble mannen funnet skyldig og dømt til ti årsfengsel. Han anket både over straffeutmålingen og skyldsspørsmålet tillagmannretten, men nådde ikke frem.

Aktor, statsadvokat Stina Sveier Nielsen, mente at straffenburde økes til 11 års fengsel da hun la ned sin påstand. I tillegg ble det lagtned påstand om oppreisningserstatning til de tre unge jentene.

Den tiltalte har bestemt nektet å ha gjennomført overgrepmot døtrene, men erkjente noe av det han var tiltalt for i forhold tilgrandniesen.

Overgrepene overfor den eldste datteren skjedde over en periodepå fem år mens hun var i alderen ni til 14 år. Den andre datteren ble utsattfor overgrep over en periode på sju år. Denne jenta var åtte år da overgrepenestartet. Grandniesen ble voldtatt og seksuelt utnyttet i en periode på femmåneder fra slutten av 2008 inn i 2009. Ovregrepene skjedde daglig, og fleredager mange ganger om dagen. I forhold til grandniesen forelå det enerkjennelse for noen få overgrep.

Juryen i lagmannsretten fikk 15 spørsmål. 14 av disse ble iløpet av en time besvart med ja, med flere enn seks stemmer. Han blefrifunnet for et punkt i tiltalen som omfattet mindre bruk av hasj. Inkludert itiltalen, foruten de mange seksuelle overgrepene, var kjøp av 3,3 kilo hasj ogvideresalg av tre kilo.

Dom i saken faller mandag.