KRISTIANSAND: – Jeg gleder meg til å begynne i jobben, og overtar roret i en svært veldreven skute som har holdt stø kurs gjennom både gode og vanskelige tider. All ære til Bjørn og de ansatte her for det, sier Klemsdal.

Han begynner formelt i stillingen 1. februar 2012, og overtar da etter Bjørn Fjellstad, som har over ti år bak seg i jobben, og som går over i en 50 prosent rådgiverstilling ut 2012. Klemsdal har lang industriell erfaring bak seg, blant annet som administrerende direktør i Umoe Mandal i ti år, frem til han sluttet i fjor. Han er utdannet sivilingeniør og har i tillegg en master i buisness administration.

— Jeg har jo jobbet med kunnskapsintensive arbeidsplasser og kompetanse i industrien i flere år, dette er en flott anledning til å fortsette med det, forklarer Klemsdal, og presiserer at direktørskiftet medfører få dramatiske endringer.

— Det er styret som bestemmer fondets retningslinjer og hvilke prosjekter som tildeles støtte. Min viktigste oppgave blir å sørge for at vi klarer å holde samme kontinuiteten i pengetildelingene våre.

— Samtidig må vi være forberedt på tøffere tider, og da er det viktig at vi analyserer hvilke prosjekttildelinger som fungerer best i henhold til fondets mål og retningslinjer, som jo er å generere arbeidsplasser, forklarer Klemsdal.

Sørlandets kompetansefond har hatt en nominell avkastning på 500 millioner kroner i løpet av de siste ti årene. I løpet av denne perioden har fondet bevilget over 300 millioner kroner til ulike prosjekter i regionen. Fondets formål er å sikre og etablere arbeidsplasser i Vest-Agder, og over halvparten av kompetansefondets midler har gått til høyskole - eller forskningsformål.