KRISTIANSAND: Jørgen H. Johansen var en av flere funksjonshemmede idrettsutøvere som fikk møte prinsesse Märtha Louise på Nedre Torv i Kristiansand i dag.

— Dette var utrolig stas. Bare å være til stede på dette arrangementet er stort, men at prinsessen ville prøve el-stolen visste jeg ingenting om. At jeg i tillegg ble valgt ut, gjorde opplevelsen bare enda større, sier Jørgen H. Johansen.

Anledningen var «Norge på langs», en aksjon som setter fokus på rekruttering til idretten for funksjonshemmede. I den forbindelse startet Per Christian Brunsvik (40) og Steinar Andreassen Jensen (18) søndag med å håndsykle/rulle de 2500 kilometerne fra Lindesnes til Nordkapp. I dag var aksjonen innom Kristiansand, og klokken 10.30 i formiddag startet duoen på dagens etappe til Lillesand.

— Det er helt fantastisk at de gjør dette. De kommer helt sikkert til en få en kjempeflott opplevelse, men det er utrolig bra at de gjør dette for idrett for funksjonshemmede, sier prinsesse Märtha Louise.

Jørgen H. Johansen håper kampanjen vil øke rekrutteringen til idretten el-innebandy.

— Foreløpig er vi 10-12 stykker som spiller el-innebandy gjennom Vågsbygd Innebandyklubb. Fortsatt handler det mest om å lære seg å håndtere stolen, men etter hvert håper vi at vi blir mange nok til å kunne delta i cuper og turneringer, sier Johansen.

Kristiansand-ordfører Per Sigurd Sørensen og Idrettspresident Tove Paule var også til stede på arrangementet på Torvet i dag.

Foto: TORE-ANDRÉ BAARDSEN