FARSUND: 60 abonnenter i Spind blir uten bredbåndforbindelse fram til mandag etter at passasjerferja «Pride of Telemark» dro med seg og ødela en fiberkabel på 55 meters dyp torsdag kveld, ifølge Farsunds Avis.

«Pride of Telemark» lå opprinnelig i opplag i Lundevågen, men ble flyttet til Spinds skjærgård da cruiseskipet MS «Balmoral» kom til Farsund torsdag.

Uhellet skjedde da «Pride of Telemark» skulle tilbake til Lundevågen ved 18-tiden torsdag kveld.

Ankeret hadde skylden

— Ankeret dro med seg fiberkabelen, som kom 2-300 meter ut av stilling. Ferja måtte ha hjelp av losbåten til å komme seg løs, sier daglig leder Toralf Nyheim i Agder Breiband.

Ifølge avisen er kabelen så skadet at den ikke kan repareres. Det må legges ny kabel, og dette vil bli gjort på mandag.

— Det er bare å beklage overfor de kundene som blir skadelidende. At de blir uten forbindelse fram til mandag er selvsagt ikke noe greit, men de vil bli underrettet via SMS og få kompensasjon fra oss, sier han til avisen.

Ikke på kartet

Havnefogd Jørg Gyland sier at årsaken til at «Pride of Telemark» dro med seg kabelen er at den er lagt på et helt annen sted enn planlagt.

— Kabelen ligger midt i sundet; den skulle ha ligget mye nærmere Spind-landet. Vi ga beskjed om å få tilsendt nøyaktig posisjon etter at arbeidet var gjort, slik at vi kunne få lagt kabelen inn på sjøkartet. En slik tilbakemelding har vi aldri fått, sier Gyland.

Nyheim sier til Farsunds Avis at han ikke kjente til at kabelen var lagt på annet sted enn det som var avtalt.

— Men dette forholdet skal jeg ta opp med havnefogden, sier han.