AGDER: Tallene på fartssyndere som blir tatt i Automatisk trafikkontroll (ATK) synker. Det skriver Agderposten i sin fredagsutgave.

Ifølge Øystein Krogstad, UP-sjef i Agder og Rogaland, har det lite med at trafikantene kjører penere.

– Vi har ikke merket noe penere kjøring. Tvert om har vi en liten økning i overtredelser i våre kontroller. Trolig er nedgangen i overtredelser i fotobokser mer et utslag av at bilistene både vet hvor boksene er, og at det nå er utstrakt bruk av ulikt varslingsutstyr i bilene, sier UP-sjefen til avisen.

Om lag 6,4 millioner kjøretøyer ble kontrollert i agderfylkene i fjor, året før lå det på 9,9 millioner. På landsbasis ble 130 millioner kjøretøy kontrollert i fjor, mot 155 millioner året før.– Trolig er flere bokser tatt ut av drift. Det kan skyldes tekniske årsaker, det kan være veiarbeid og noen av boksene er nok koblet ut fordi de skal flyttes på grunn av nye veianlegg, sier politiinspektør Jan M. Guttormsen i politidirektoratet.

I tillegg er det ikke alle fotoboksene som har blitt tatt videre inn i den digitale tidsalder. Mange fotobokser er fortsatt utstyrt med film i stedet for minnekort, og denne filmen må regelmessig byttes og fremkalles.– Men Statens vegvesen er i full gang med å skifte til digitale kameraer i boksene, sier Guttormsen til Agderposten.

Bruker du GPS-varsling eller har du lært deg hvor fotoboksene står? Diskuter i vårt kommentarfelt under.