MANDAL: – Jeg har lært meg å takle presset som ordfører. Det skal jeg også klare på Stortinget, sier Foss.

Foss var den udiskuterbare kandidaten til førsteplassen. 13 lokallag i Vest-Agder Høyre plasserte den populære ordføreren på topp. Da delegatene møttes på Solborg hotell i Mandal i går kveld var det ingen debatt, Foss ble valgt til stående applaus.

– Det varmer veldig. Dette har jeg kjempet for lenge, smiler Foss i etterkant av møtet.

Mye smil var det derimot ikke sommeren 2008. Da ble hun helt utbrent etter åtte måneder i ordførerstolen. Det var ikke uvanlig med bare 3-4 timers søvn etter å ha holdt på langt inn i natten, og så opp til nye oppdrag morgenen etter.

Det sa stopp

Til slutt da det stopp og hun ble sykemeldt.

– Det var helt grusomt, sa Foss åpenhjertig til Fædrelandsvennen.

Så ble hun anbefalt og gikk gjennom åtte elektrosjokk-behandlinger på sykehus. – Det var som om kroppen ble satt i restart. Jeg merket forbedring med en gang, fortalte hun etter at hun ble friskmeldt.

I dag sier hun om den perioden at det lærte henne å kjenne egne grenser. – Det var en dyrkjøpt erfaring å få med seg, sier hun.Nå har hun lært seg å sette grenser. – Det er viktig å tenke på andre ting enn politikk også. Derfor trener jeg. Å være på Sørlandsbadet for fysisk aktivitet er viktig rekreasjon for meg, sier Foss.

Valgtriumf

I fjor oppnådde Høyre i Lyngdal 44,9 prosent, en triumf for Ingunn Foss og hennes partikolleger.

Og nå skal hun opp på nye politiske høyder. – Jeg skal først og fremst kjempe for bedre stamveinett på Sørlandet. Jeg tror at dersom vi kan samarbeide tettere og bedre på tvers av Agder-benken kan vi nå bedre fram for Sørlandet enn det vi har klart til nå, sier Foss.

Hun vil også kjempe for bedre rammevilkår for UiA. – Dessuten brenner jeg for å bedre levevilkårene på Sørlandet, sier hun.

Forlagssjef nummer to

Med seg til Oslo får hun kanskje Norunn Tveiten Benestad fra Kristiansand som er på plass nummer to. Hun er ferskt bystyremedlem og jobber som forslagsjef i Cappelen Damm Høyskoleforslaget.

– Jeg håper at jeg med min næringslivsbakgrunn kan utfylle resten av Høyre-lista, sier hun.

Se videointervju med Foss og Benestad her!