KRISTIANSAND: To av de fornærmede familiemedlemmene hadde allerede gitt sin forklaring til Kristiansand tingrett, da det ble oppdaget at den ene meddommeren formelt ikke kan fungere før fra nyttår. Dermed måtte retten starte hele saken på nytt igjen med aktors innledningsforedrag, nye forklaringer fra de fornærmede og fra den tiltalte.

De to tapte dagene betyr også alle vitnene blir forskjøvet tidsmessig med de komplikasjoner det medfører for avviklingen.

Feil dommer

AVBRUTT: - Beklagelig at saken ble avbrutt og måtte startes opp på nytt, sier sorenskriver Yngve Svendsen. Foto: Hallgeir Oftedal

— Den ene meddommeren som var trukket ut tilhører den gruppen av meddommere som skal fungere fra 1. januar 2013. Vi skulle ha trukket ut en meddommer som er med i gruppen som er med i fungeringsperioden fra 2008 til og med 2012. Da dette ble oppdaget måtte vi dessverre avbryte saken og starte på nytt. Det er beklagelig, sier sorenskriver Yngve Svendsen til Fædrelandsvennen.

Ampert

I rettslokalet var det ampert onsdag morgen. Den tiltalte familiefaren var i en slik sinnsstemning at politiet plasserte tre vakter inne i rettslokalet. I tillegg var det også en sivil polititjenestemann utenfor.

Da et av tiltaltes barn skulle forklare seg, ble både den tiltalte faren og hennes mor ført ut av rettslokalet. De fulgte forhandlingene fra et tilstøtende rom på videolink.

Etterforskningen av familievoldssaken har ført til at barnevernet har grepet inn. Et av barna er plassert på hemmelig adresse.

Den tiltalte familiefaren, som politiet mener har mishandlet kone og barn i årevis, avviser anklagene mot ham. Han sier at påstandene om vold er et komplott som barnevernet og politiet har stelt i stand.